Jolán
2 °C
4 °C

Elfogadták a Davis-kupa radikális reformját

2018.08.17. 15:52

Elfogadta a Davis-kupa radikális reformját a Nemzetközi Tenisz-szövetség (ITF) csütörtökön. A változtatásokra állítólag azért volt szükség, mert a legjobb teniszezők általában lemondták a 118 évvel ezelőtt alapított férfi csapatversenyen való részvételt.

A nemzetközi szövetség elnöke, David Haggerty szerint a változtatásoknak hála a Davis-kupa egy szórakoztató teniszfesztivál lesz, ami a játékosoknak, a szurkolóknak és a támogatóknak is vonzóbbá válik. A tornát 2019-től már az új rendszer szerint fogják lebonyolítani.

A Davis-kupa februárban kezdődik 24 csapattal. 12 jut tovább, hozzájuk pedig csatlakozik az előző szezon négy elődöntőse, valamint két szabadkártyás csapat. A 18 csapatot hat darab hármas csoportja osztják, ahonnan nyolc csapat jut tovább a negyeddöntőbe. A párharcokat november 18. és 24. között fogják lejátszani  Madridban vagy Lille-ben.

A csapatmérkőzések két egyesből és egy párosból állnak majd, amelyeket egy nap alatt le is bonyolítanak.

A Davis-kupa meccseit eddig négy hétvégén – februárban, júliusban, szeptemberben és novemberben – rendezték.

A reform mögött Gerard Piqué, az FC Barcelona labdarúgója által alapított Kosmos befektetési társaság áll, ami 25 évere 2,15 milliárd fontot ígért az ITF-nek. A javaslatra a szavazók 71 százaléka voksolt igennel, de például a német szövetség nem.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?