Jövőre nem viselheti Párizsban a macskadresszét Serena Williams

2018.08.25. 16:41 Módosítva: 2018.08.25. 23:08

Az idei Roland Garroson lépett pályára először szülése utána Serena Williams, méghozzá egy fekete macskadresszben, jövőre azonban a szervezők döntésének értelmében ebben már biztos nem versenyezhet a párizsi tornán – írja a Huffington Post.

Ezt többet nem fogjuk elfogadni, mindenkinek meg kell tisztelnie a játékot és a helyszínt is.

– fogalmazott Bernard Giudicelli, a Francia Tenisz Szövetség elnöke, hozzátéve, hogy mostantól keményebben szabályozzák majd az öltözködést, de Wimbledonhoz hasonló szigorra azért nem kell számítani.

A dolog azért érdekes, mert Serena Williams pont Párizsban játszott először Grand Slam tornán a szülése után, éppen az említett macskadresszben. A korábbi világelső ráadásul nem csak a hecc kedvéért vette fel a ruhát: elmondása szerint sokat segít a megfelelő vérkeringés fenntartásában, amire szüksége is van, gyermeke születése után majdnem belehalt egy vérrögbe.

A teniszezőnő a Black Panther által inspirált ruhával egyébként a többi szülés után visszatérő nőnek is üzent, szerinte ugyanis méltatlanul keveset beszélnek arról, hogy milyen nehéz fizikailag is, lelkileg is a visszatérés, egy ilyen ruhával viszont vissza lehet szerezni a magabiztosságot.

Pont emiatt akkor is érdekes a döntés a francia szövetség részéről, ha esetleg Serenának már egészségügyi okok miatt nem is lenne szüksége a ruha hordására, hiszen ez egyben inspiráció is volt a többi nő számára, és egyébként a közönség is szerette.

Serena egyébként nem nagyon esett kétségbe az ügy miatt, annyit mondott róla, hogy a Grand Slam tornák szervezői azt csinálnak amit akarnak, és szerinte ha tudják, hogy valaki egészségügyi okokból hord valamit, azt biztosan nem fogják kitiltani. Viccesen azt is megjegyezte, hogy úgysem venné fel megint ugyanazt a ruhát egy tornára, emellett pedig arra is kitért, hogy azóta már megoldotta máshogy a megfelelő vérkeringés fenntartását, úgyhogy emiatt sem zavarja a francia szövetség döntése.