Djokovic az év végi világelső, tenisztörténelmet írva

2018.11.05. 18:41

Miután Rafael Nadal visszalépett a vasárnap kezdődő férfi tenisz ATP-világbajnokságtól, biztossá vált, hogy a hétfőn élre álló Novak Djokovic vezeti majd év végén is a világranglistát. A szerb teniszező ezzel történelmet írt, ilyen mélyről kezdve az évet még senki nem végzett a ranglista élén.

Novak Djokovic
Novak Djokovic
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

Legnagyobb riválisa közösségi oldalán jelentette be, hogy nem tud elindulni a londoni versenyen.

Az elmúlt héten a hasfalammal voltak gondok, ezért nem tudtam elindulni a párizsi versenyen, azóta pedig a bokámat is megműtötték

- írta a 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol, aki hozzátette, az operációra azért volt szükség, hogy a következő szezont százszázalékos állapotban kezdhesse majd el. A 32 éves játékos helyett az amerikai John Isner szerepelhet a londoni ATP-világbajnokságon.

A tornáról korábban az argentin Juan Martín Del Potro is visszalépett, ugyancsak sérülés miatt, helyette a japán Nisikori Kej indul majd. Nadal távolmaradásával eldőlt, hogy a világelsőséget hétfőn visszaszerző szerb Novak Djokovic zárja ranglista elsőként az évet: az ATP-világranglista 1973-as bevezetése óta ő lesz az első, aki úgy végez az élen év végén, hogy a szezon elején nem volt ott a húsz legjobb játékos között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?