Djoković lesöpörte ellenfelét, Nadallal döntőzik

2019.01.25. 11:44

Novak Djoković nagyon sima győzelemmel jutott be az Australian Open döntőjébe, ahol majd Rafael Nadal lesz az ellenfele.

Az nem volt váratlan, hogy Djoković nyert, de az már igen, hogy a francia Lucas Pouille nem tudott komoly ellenállást kifejteni. A szerb olyan könnyedén nyert, mintha csak az első fordulóban játszott volna.

Az élete első Grand Slam-elődöntőjét játszó Pouille-nak az első szettben esélye sem volt, Djoković minden szerváját elvette a franciának, 6:0-val sokkolta ellenfelét. Az egyébként jól adogató Pouille szenvedett az első szerváival.

000 1CM8GP

A második szett jobban kezdődött, végre hozta az adogatását a francia, és először tudta megmozgatni kicsit Djokovićot. Pouille 1:1 után azonban megint elvesztette a fonalat, a szerb brékelt, majd hozta saját szerváját, innen aztán 6:2 lett.

A harmadik játszma az előzőhöz hasonló volt, 1:1-ig még jó volt a francia játékos, de utána nem volt igazán ellenfele Djokovićnak, újra 6:2-vel zárult a szett. 

„Ez volt az egyik legjobb meccs, amit valaha ezen a pályán játszottam. Tényleg. Minden úgy történt, ahogy a mérkőzés előtt elképzeltem, sőt még annál is jobban" – mondta a meccs után Djoković.

A szerb hetedik Australian Open-döntőjét fogja játszani vasárnap, a korábbi hatot megnyerte.