Fucsovics háromórás csata után negyeddöntős

2019.02.07. 14:06

Fucsovics Márton közel három órás csatában, három szettben nyert a selejtezőből érkező Yannick Maden ellen a Szófiában zajló ATP 250-es versenyen. A 7:6, 3:6, 6:4-re megnyert meccsel a negyeddöntőbe jutott, ahol a világranglistán 18. spanyol Roberto Bautista-Agut lesz majd az ellenfele. Fucsovics két helyet már biztosan javít a világranglistán.

Az első szettben nehezen lehetett megtörni a német teniszező ellenállását. Az első szettben mind a két teniszező hozta az adogatását. Madennek három, Fucsovicsnak hat bréklabdája volt, de elvenni az ellenfél adogatását egyik teniszezőnek sem sikerült.

A rövidítés aztán nagyszerűen sikerült Fucsovicsnak. Rögtön egy minibrékkel kezdett és egészen 5-0-ig húzott el. Végül három szettlabdához jutva, 66 perc alatt 7-3-ra nyerte meg a tie-breaket.

A második szettet Fucsovics kezdte jobban. Megnyerte a saját, elvette az ellenfél adogatását, de Maden egyből visszabrékelt.

A folytatás is a németnek ment jobban, fogadóelőnybe került és már 3:2-re ment el. Utána két olyan Maden-adogatás következett, amelyben Fucsovicsnak összesen nyolc bréklabdája volt, de egyet sem tudott beütni, Maden pedig a legvégén harmadszor is brékelt a szettben, ezzel 6:3-mal egyenlített.

A döntő szettet Fucsovics kezdte jobban, egy nagy csata után, majd egy sima játékban kétszer is brékelni tudott, de a két fogadóelőnyéből Maden második szervagémjénél egyet el is veszített. Megint volt aztán brék labdája, de a német 3:2-re jött fel.

Folytatásban már csak arra kellett figyelni, hogy a saját adogatás jöjjön. Ez nem sikerült, de viszont összejött megint egy brék, így 2 óra 41 perc után a negyeddöntőért adogatott. Maden utolsó esélyeként nagyon agresszíven támadott, és a magyar is hibázott, így két bréklabdája lett a németnek. De Fucsovics az egész szettben a nyolcadik bréklabdát is hárította, és végül kiadogatta a meccset. Ahogy azt vártuk nagyon kemény meccs volt, a német masszívan ellenállt, de sikerült a végére feltörni a védekezését.

A siker azt is jelenti, hogy a 47. helyen álló Fucsovics a negyeddöntőbe jutott, ahol majd a 30 éves, negyedik kiemelt Bautista-Agut következik, akivel még sosem játszott meccset. Bautista-Agut az ausztrál Matthew Ebden ellen nyert az előző körben.

 „Nyertem! Ez a legfontosabb. Kegyetlenül nehéz meccs volt, közel 3 órás, Maden elképesztően jól teniszezett, főleg a bréklabdáknál. Nem emlékszem, mikor volt 23 bréklabdám egy meccsen. Régebben egy ilyen meccset elbuktam, most erős tudtam maradni a legnehezebb pillanatokban is. Például a döntő szettben, amikor 3:0, duplabrékről kiegyenlített.” - írta a Facebook-oldalán a meccs után Fucsovics.

Sofia Open, 2. forduló

Fucsovics Márton-Yannick Maden (német) 7:6, 3:6, 6:4