Fucsovics hisztizős ellenfelet vert Dubajban

K EPA20190209029
2019.02.25. 13:53

Fucsovics Márton bejutott a nyolcaddöntőbe a dubaji 2,9 millió dollár (812 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán. A világranglistán karriercsúccsal 35. magyar játékos hétfőn a bosnyák Damir Dzumhurt győzte le 1 óra 16 perc alatt.

Fucsovics korábban már háromszor játszott a világranglistán 50. bosnyák ellen. 2011-ben egy kisebb horvátországi versenyen és 2014-ben a San Benedettó-i challenger-tornán Dzumhur, tavaly októberben Sanghajban viszont Fucsovics győzött, és most is ő volt az esélyesebb.

Fucsovics látványos nyerő ütésekkel és gyors brékkel kezdett, a bosnyáknak esélye sem volt: Fucsovics 21 perc alatt 6:1-re hozta az első játszmát. A bosnyák fogadóként csak egy pontot nyert összesen az első szettben, és már a szettlabda előtt elindult a széke felé.

A második szett már szorosabb volt, mindkét játékos hozta a saját adogatását, majd 3:2 után  Fucsovics ismét brékelt és 4:2-re elhúzott. A bosnyák közben egyre többet hisztizett, előbb a szél miatt méltatlankodott, majd az egyik bréklabdánál panaszkodott a bírónak, hogy Fucsovics túl lassan végzi el a szervákat.

Dzumhur fel is jött, brékelte Fucsovicsot, 6:5 lett, így rövidítésben dőlt el a szett.

A rövidítésben Dzumhur nagyon bekezdett, 3-0-ra ellépett, de Fucsovics megrázta magát. Hat pontot ütött sorozatban, majd a harmadik meccslabdáját kihasználva megnyerte a meccset.

A nyolcaddöntőben a Milos Raonicot kiejtő német Jan-Lennard Struff (54.) lesz az ellenfele.

„Soha nem könnyű egy barát ellen játszani, ráadásul Dzumhur nagy harcos, le kell őt győzni" - kezdte értékelését Facebook-oldalán a győztes. Az első szettben nagyon jól ment a játék. De ami még fontosabb, hogy végig erős tudtam maradni fejben, nem zökkentett ki a kavargó, erős szél és az sem, hogy ellenfelem 4:2-ről visszajött a második szettben. Sok magyar szurkolt a lelátóról, köszönöm mindenkinek a biztatást."

Eredmény:

  • Fucsovics Márton-Damir Dzumhur (bosnyák) 6:1, 7:6 (7-5)

(MTI/Index)

(Borítókép:  Fucsovics Márton az olasz Matteo Berrettini ellen játszik a szófiai keménypályás férfi tenisztorna elõdöntőjében 2019. február 9-én. Fotó: Vaszil Donev / MTI / EPA)