Angéla, Petronella
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Legjobb négy közé jutottak Babosék Wimbledonban

2019.07.09. 17:16 Módosítva: 2019.07.09. 18:15

Bejutott a legjobb négy közé az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős a wimbledoni teniszbajnokság női párosversenyében.

A duó eredetileg nyolcaddöntőt játszott volna kedden, de ellenfele – az Alize Cornet, Petra Martic francia, horvát páros – sérülése és visszalépése miatt egyből a legjobb nyolc közé kerültek.

Az MTI beszámolója szerint az első szettet a hetedikként rangsorolt Nicole Melichar, Kveta Peschke amerikai, cseh kettős nyerte, a folytatásban azonban Babosék irányítottak. Ugyanolyan gyorsan kiegyenlítettek, mint ahogy hátrányba kerültek, majd a döntő játszmában korán brékelőnyt szereztek. Hét játékig őrizték az előnyt, de ekkor a rivális nyerte el az ő adogatásukat, majd 7:7-ig fej-fej mellett haladtak a felek. Ekkor újabb brék következett, Babosék ismét előnybe kerültek, a szervajátékukban pedig 40-0-nál három meccslabdához jutottak, és ezek közül a harmadikat kihasználták.

A meccs 2 óra 8 percig tartott.

Az idén Australian Open-döntős, Roland Garros-győztes magyar, francia duó tavaly a legjobb nyolc között búcsúzott a füvespályás londoni tornán. A női párosban kétszeres Grand Slam-győztes Babos Tímea Wimbledonban eddig kétszer döntőzhetett ebben a számban, de 2014-ben Mladenoviccsal, majd 2016-ban a kazah Jaroszlava Svedovával is alulmaradt.