Fucsovics simán győzött, nyolcaddöntős Hamburgban

2019.07.22. 15:57

Fucsovics Márton 6:3, 6:0 arányban legyőzte a német Philipp Kohlschreibert a hamburgi salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában hétfőn, így bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol valószínűleg Dominic Thiemmel csap majd össze – írta az MTI.

A mérkőzés első játszmájában Fucsovics 2:1-es vezetését követően brékelőnybe került, 37 perc után pedig már szettelőnye volt. A második játszmában még nagyobb volt a különbség a két játékos között: Kohlschreiber mindhárom szervagémét elveszítette, így hiába szólt mellette a hazai pálya és a rutin, 1 óra 5 perc alatt simán, két szettben kapott ki.

Fucsovics egyébként másodszor játszott Kohlschreiberrel, tavaly Halléban is találkozott már vele az első fordulóban, de akkor combsérülés miatt a harmadik szettben feladta a meccset.

A magyar teniszezőnek a nyolcaddöntőben ennél valószínűleg sokkal nehezebb dolga lesz: ott a Dominic Thiem (osztrák, 1.) – Pablo Cuevas (uruguayi) összecsapás győztesével találkozik, aki szinte biztos, hogy az első helyen kiemelt, a világranglistán negyedik Thiem lesz majd.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

  • Fucsovics Márton-Philipp Kohlschreiber (német) 6:3, 6:0