Júniusban dől el, hogy Wimbledon után egy másik Grand Slam-torna is elmarad-e

2020.04.19. 15:17 Módosítva: 2020.04.19. 15:17

Júniusban dőlhet el, hogy megrendezik-e idén a US Opent, írja az Inside The GamesA torna New York-i helyszíne szükségkórházként üzemel jelenleg. A Billie Jean King Nemzeti Teniszközpontba 470 ágyat hoztak létre, minden nap 25 ezer ételt osztanak ki a betegek és az egészségügyi dolgozók között. 

Az amerikai tenisztorna hagyományosan az év utolsó Grand Slam-versenye, de a koronavírus-járvány felülírhatja a szokásokat. A Roland Garrost ugyanis későbbre halasztották  a járvány miatt; a  francia nyílt teniszbajnokság elméletileg szeptember 20-án kezdődne, egy héttel azután, hogy a US Open befejeződne. Jelen állás szerint a  Roland Garrost szeptember 20. és október 4. között rendezik, míg a US Opent augusztus 24. és szeptember 13. között. 

Hogy nézőkkel, vagy zárt kapuk mögött rendezik meg a US Opent, szintén kérdéses még.

Nem vetettük el annak lehetőségét, hogy nézők nélkül rendezzük meg a tornát, de kevés a valószínűsége ennek, mert szembe menne a tenisz szellemiségével

- mondta Mike Dowse, az amerikai teniszszövetség vezetője. Szerencsének nevezte, hogy az amerikai torna nyár végére-ősz elejére esik, mert így nagyobb eséllyel tudják megtartani, talán addigra lecseng a járvány. 

Az Egyesült Államokban  a legsúlyosabb a koronavírus-járvány , ott regisztrálták a legtöbb fertőzöttet a világon, több mint 700 ezret, a halálos áldozatok száma meghaladja a 39 ezret. A halálesetek nagy része New Yorkhoz köthető. 

Az már korábban eldőlt, hogy a második világháború óta először idén nem rendezik meg a wimbledoni tenisztornát.