Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Novak Djokovics beállította Pete Sampras rekordját

2020.11.07. 14:36
Novak Djokovics hatodik alkalommal zárja az élen az évet a férfi teniszezők világranglistáján, ezzel beállítja Pete Sampras rekordját.

Pete olyasvalaki, akire felnéztem fiatalkoromban, így az ő csúcsát beállítani valóra vált álom. Továbbra is törekszem rá, hogy még jobb játékos legyek, remélhetőleg további sikereim lesznek, és még több rekordot megdönthetek

– nyilatkozta Djokovics.

A 33 éves szerb teniszező év végi elsősége azzal vált biztossá, hogy a második helyen álló spanyol Rafael Nadal bejelentette, nem vesz részt a jövő heti szófiai tornán.

Djokovics januárban győzelemre vezette a szerb válogatottat az ATP-kupában, majd – rekordot jelentő – nyolcadik alkalommal nyerte meg az ausztrál nyílt bajnokságot. A folytatásban győzött Dubajban, Cincinnatiben és Rómában, a francia nyílt bajnokságon pedig második lett.

Pete Sampras 1993 és 1998 között minden évet az első helyen zárt a világranglistán, ez Djokovicsnak eddig 2011-ben, 2012-ben, 2014-ben, 2015-ben, 2018-ban és idén sikerült.

Szeptemberben a szerb játékos megdöntötte Sampras másik csúcsát, az amerikai ugyanis 286 héten állt az ATP-rangsor élén, ahol Djokovics hétfőn már a 294. hetét kezdi. Mint elmondta, a következő célja Roger Federer 310 hetes rekordjának megdöntése, amire először március 8-án lesz esélye.

„A világranglistát az élen zárni az egyik leglenyűgözőbb eredmény a sportágunkban, amihez tartósan kiváló teljesítményre van szükség az egész szezonban” – szögezte le Andrea Gaudenzi, az ATP elnöke.

(MTI)  • Vennék
  • Hírek