Australian Open: nézők nélkül folytatódik a torna

000 92T6HH
2021.02.12. 09:30
A koronavírus-járvány miatt a következő öt napban nézők nélkül folytatódik Melbourne-ben az ausztrál nyílt teniszbajnokság.

A szigorú döntésre azért volt szükség, 

mert Victoria államot péntek éjféltől lezárták, ugyanis a világjárvány Nagy-Britanniából származó vírusvariánsa 13 embert fertőzött meg Melbourne-ben.

Craig Tiley versenyigazgató megerősítette, hogy a pénteki programból hátralévő mérkőzésekre még bemehetnek a nézők, szombattól azonban – egyelőre öt napig  zárt kapuk mögött folytatódik a Grand Slam-torna, a játékosok pedig szombat reggeltől buborékban lesznek, ahogyan az elmúlt hónapokban szinte minden tornán.

Az elmúlt öt nap egyedülálló élmény volt számukra, a következő öt napban pedig visszatérnek ahhoz, amit már ismernek

 – magyarázta Tiley.

Melbourne-ben tavaly 112 napon át tartó, szigorú lezárás volt érvényben, amelynek köszönhetően a napi 700-as esetszámot nullára csökkentették.

Az év első Grand Slam-tornája a tervezetthez képest három héttel később kezdődött, ráadásul a játékosoknak, illetve a szakmai stábok és a háttérszemélyzet tagjainak – több mint ezer résztvevőnek és közreműködőnek  két hetet karanténban kellett tölteniük.

A Melbourne Parkba naponta legfeljebb 30 ezer nézőt engedtek be  ez körülbelül a fele a szokásos látogatottságnak , de csütörtökön csak 21 ezren voltak.

(Borítókép: Brandon Malone/AFP)

MTI  • Hírek
  • Lakáshitel