A jelenlegi és egy korábbi világelső döntőzik a nőknél Wimbledonban

2021.07.08. 19:40
A nyolcadik helyen kiemelt cseh Karolina Pliskova lesz a világelső ausztrál Ashleigh Barty ellenfele a wimbledoni teniszbajnokság női versenyének szombati döntőjében.

A világelső két szettben nyert a 2018-as győztes német Angelique Kerber ellen az első elődöntőben. Remekül kezdte a mérkőzést, 3:0-ra elhúzott, és előnyét magabiztosan megőrizte az első játszma végéig. A második felvonásban sokáig Kerber teniszezett pontosabban, ezúttal ő vezetett 3:0-ra, sőt 5:2-re is, játszmalabdához azonban egyszer sem jutott.

A nyolc ászt szerváló Barty kiharcolta a rövidítést, amelyben 6:0-ra ellépett, és a negyedik meccslabdát értékesítve a döntőbe jutott. 

Az ausztrál játékos másodszor szerepelhet Grand Slam-torna fináléjában, az elsőt – 2019-ben, Párizsban – megnyerte.

A csütörtöki második elődöntőben Pliskova szetthátrányból fordított a másodikként rangsorolt fehérorosz Arina Szabalenka ellen, s közel két óra alatt diadalmaskodott. Mindkét játékos remekül adogatott, a cseh 14, riválisa 18 ászt ütött, de a második szerva után Pliskova sokkal több pontot nyert, mint Szabalenka. A 29 éves, volt világelső Pliskova pályafutása során másodszor jutott Grand Slam-torna döntőjébe, 2016-ban, a US Openen kikapott Kerbertől.

Eredmények, női egyes, elődöntők:
Ka. Pliskova (cseh, 8.)–Szabalenka (fehérorosz, 2.) 5:7, 6:4, 6:4
Barty (ausztrál, 1.)–Kerber (német, 25.) 6:3, 7:6 (7–3)

(MTI)  • Hírek
  • Személyi kölcsön