Csak semmi formalitás: Djokovics ellenfele IKEA-s szatyorral vonult a pályára – videó

GettyImages-1337518478
2021.09.02. 13:32
Javában zajlik a US Open tenisztorna, ahol már a legjobb 32 közötti mérkőzések egy részét is lejátszották. Ám a legjobb 64 között nem mindennapi bevonulásnak lehettek szemtanúi a nézők.

A tenisz óriási iparág. Prémiumsportmárkák versengenek azért, hogy a legjobb játékosok velük kössenek szerződést, az ő szerelésükben, az ő táskáikkal lépjenek pályára a legnagyobb versenyeken. Rég elterjedt a teniszről, hogy „úri sport”, a tehetősek játéka. Nem véletlen, hogy az eleganciára és a formalitásra a mai napig adnak. 

Ezért olyan meglepő a 18 éves Holger Rune bevonulása Novak Djokovics ellen. Az élete első Grand Slam-főtáblás mérkőzésén pályára lépő dán játékos egy IKEA-s szatyorral a vállán jelent meg a stadionban. A közel minden magyar háztartásban megtalálható jól ismert kék szatyorba, úgy tűnik, mindene belefért a fiatal kihívónak, nem kellett neki márkás sporttáska. 

Szerintem szép táska. Elfér benne minden üdítőm, banánom, egyéb kellékem. Passzol hozzám a pályán

– nyilatkozta Rune a mérkőzés után. 

A meccsen érvényesült a papírforma, a hússzoros Grand Slam-tornagyőztes, világelső Djokovics a kicsit több mint kétórás találkozón négy játszmában legyőzte a dánt. Runének lehet oka az örömre, egy szettet meg tudott nyerni a szerb ellen, annak ellenére hogy a mérkőzés elején kisebb sérülést szenvedett. Rune a selejtezőkről jutott a főtáblára, az ATP-ranglistán a 145. helyet foglalja el. 

Novak Djokovics magyar idő szerint szeptember harmadikán 01.00-tól folytatja a legjobb 32 között a tornát. Az ATP listáján 121. helyre rangsorolt Tallon Griekspoor lesz az ellenfele. 

(Borítókép: Holger Rune melegíteni vonul. Fotó: Sarah Stier / Getty Images)