Fucsovics 36., Udvardy Panna újabb karriercsúcsot döntött a világranglistán

2022.02.21. 10:48
Fucsovics Márton megőrizve előző heti pozícióját a 36. a férfi-, Bondár Anna megőrizve pozícióját a 81., Udvardy Panna pedig egy helyet javítva – karriercsúccsal – a 83. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Férfiak

A legjobb magyar játékos ezen a héten Dubajban szerepel, első ellenfele – várhatóan kedden – az a Denis Shapovalov lesz, aki hozzá hasonlóan a negyeddöntőben búcsúzott a múlt héten, Dohában. Az ATP rangsorában jelenleg 14. kanadai játékos a mostani torna hatodik kiemeltje. Eddig egyszer találkoztak egymással, a 2020-as Australian Open nyitókörében Fucsovics bravúrral nyert.

A magyarok közül az új világranglistán már Piros Zsombor a második a 246. helyével, míg a hónapok óta harcképtelen Balázs Attila közel száz helyet rontva a 249.

Az élen továbbra is a Dubajban visszatérő szerb Novak Djokovic áll, az előnye azonban jelentősen csökkent az orosz Danyiil Medvegyevvel szemben, 440 pont van közöttük.

A múlt heti bajnokok közül az orosz Andrej Rubljov (Marseille) nem lépett előre, a brit Cameron Norrie (Delray Beach), a spanyol Roberto Bautista Agut (Doha) és az ugyancsak spanyol Carlos Alcaraz (Rio de Janeiro) viszont javított, utóbbi kilenc helyet, ezzel már a 20., ami pályafutása eddigi legjobbja.

Nők

Bondár Anna a 81., Udvardy Panna karriercsúccsal a 83. a női teniszezők világranglistáján. Mögöttük Gálfi Dalma két helyet előrelépve a 108., Jani Réka a 157., Babos Tímea pedig 15 pozíciót javítva a 205.

Az élen változatlanul az ausztrál nyílt bajnokság hazai bajnoka, Ashleigh Barty áll a fehérorosz Arina Szabalenka és a cseh Barbora Krejcikova előtt. A múlt heti, dubaji torna győztese, a lett Jelena Ostapenko a 21.-ről a 13. helyre ugrott előre.

(MTI)