Régóta nem verték meg ennyire Novak Djokovicsot

GettyImages-1391168283
2022.04.13. 11:46
A világelső Novak Djokovics első mérkőzésén kikapott a Monte-Carlóban zajló, 5,8 millió euró (2,2 milliárd forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

A szerbek világelsőjét a spanyol Alejandro Davidovich Fokina győzte le három játszmában közel három óra alatt.

Az első szettben rögtön kétszer is elvesztette szerváját Djokovics, amiből egyet hamar vissza tudott szerezni, de másodjára már spanyol riválisa sikerrel járt, és kiszerválta a nyitó játszmát. A második felvonás elképesztően izgalmasan alakult, több alkalommal mindössze két pontra volt a kieséstől a szerb játékos, azonban a rövidítést követően egyenlíteni tudott a szetteket tekintve. 

A mindent eldöntő harmadik játszmában pedig bekövetkezett az, amire senki sem számított: lemosta a pályáról Davidovich Fokina szerb ellenfelét, 6:1-re megnyerve a szettet. 

Régen fordult elő, hogy ilyen simán veszítsen el egy szettet Novak Djokovics, legutóbb még tavaly, a tokiói olimpián osztott ki Alexander Zverev 6:1-es játszmát a szerb világelsőnek. 

A húszszoros Grand Slam-bajnok Djokovics oltatlansága miatt ezt megelőzően mindössze három mérkőzést játszott 2022-ben, a dubaji versenyen a harmadik fordulóban búcsúzott, ami miatt ideiglenesen a világelsőséget is át kellett adnia az orosz Danyiil Medvegyevnek.

(Borítókép: Getty Images)