A háromszoros Grand Slam-győztes tizenöt hónap után nyert újra mérkőzést

GettyImages-1390855129
2022.05.09. 14:04
A római salakpályás tenisztorna első fordulójában Stan Wawrinka meglepetésre legyőzte a világranglista 17. Reilly Opelkát, így a korábbi többszörös GS-győztes játékos tavaly február óta első győzelmét ünnepelheti.

Stan Wawrinka bő egy éve nem lépett pályára teniszpályán, mielőtt idén március végén visszatért volna a spanyolországi Marbellán rendezett challengertornán. 

A korábban a világranglista harmadik helyén jegyzett svájci teniszező két lábműtéten is átesett az elmúlt esztendőben.

Sérülései alatt az is kérdéses volt, hogy egyáltalán 37 évesen újra megpróbálkozik-e még a profi szintű tenisszel. Pályafutása alatt Roland Garrost, US Opent és az ausztrál nyílt teniszbajnokságot is megnyerte.

Visszatérése előtti utolsó győzelmét még a 2021-es Australian Openen aratta, akkor Pedro Sousa ellen nyert három szettben. Érdekesség, hogy a következő fordulóban Fucsovics Márton állította meg a svájci teniszezőt. 

A marbellai challengertornán és a Monte Carló-i Mastersen még vereséget szenvedett az első körben, de a római tornán már újra győztesen hagyhatta el a pályát tizenöt hónap után. Wawrinka szetthátrányból fordított Reily Opelka ellen, a következő körben Györe László vagy Borna Ćorić lehet az ellenfele. 

Róma Masters, első forduló
Stan Wawrinka–Reilly Opelka 3:6, 7:5, 6:2

(Borítókép: Getty Images)