Udvardy Panna párosban megnyerte a karlsruhei tenisztornát

2022.05.15. 17:48
Udvardy Panna diadalmaskodott a párosok versenyében a Karlsruhéban rendezett, 125 ezer dollár (45 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A németországi challengerverseny vasárnapi fináléjában a magyar játékos azzal az egyiptomi Majar Seriffel az oldalán lépett pályára, aki egyesben a negyeddöntőben őt, az elődöntőben pedig Bondár Annát búcsúztatta, majd – nem sokkal a párosdöntő előtt – megnyerte a tornát.

A háló túloldalán az orosz Jana Szizikova és a belga Alison Van Uytvanck állt, akik 4:0-lal kezdtek, és noha a magyar–egyiptomi duó utolérte őket, végül a rivális hozta a szettet. A folytatásban Udvardyék 2:4 után rákapcsoltak, sorozatban négy gémet hoztak, és kiegyenlítettek.

Az utolsó játszmát helyettesítő, 10 nyert pontig tartó döntő rövidítésben a kaposvári teniszező és partnere 5–0-ra elhúzott, és onnantól már csak két pontot engedélyezett ellenfelének.

A találkozó 1 óra 51 percig tartott.

A három top 100-as magyar játékos, Udvardy, Bondár és Gálfi Dalma a jövő héten Marokkó fővárosában, Rabatban versenyez.

Eredmény, páros, döntő:
Udvardy Panna, Majar Serif (magyar, egyiptomi)–Jana Szizikova, Alison Van Uytvanck (orosz, belga) 5:7, 6:4, 10–2 – döntő rövidítés

(MTI)