Meglepetés: A világranglista 205. helyezett legyőzte a világelső Medvegyevet

GettyImages-1402478521
2022.06.12. 18:40
Tim van Rijthoven győzött a hollandiai 's-Hertogenboschban rendezett füvespályás tenisztorna 725 ezer euró (286 millió forint) összdíjazású férfiversenyében.

Hihetetlen hét. Legyőzted a világelsőt két szettben a döntőben, gondolom ez baromi jó érzés lehet. Pazar meccs volt, nyomasd tovább. Emlékszem rád a juniorok közül, megvan a tehetséged, már csak több ilyen mérkőzésre és tornára van szükséged. Gratulálok neked

– ezekkel a szavakkal dicsérte a hétfőtől világelső Danyiil Medvegyev a legyőzőjét, Tim van Rijthovent.  

A hazai közönség előtt szereplő, a világranglistán mindössze 205. helyezett játékos a vasárnapi döntőben két szettben, 1 óra 1 perc alatt (6:4, 6:1) múlta felül az elsőként rangsorolt Danyiil Medvegyevet, aki hétfőtől az élen áll majd a világranglistán. A 25 éves van Rijthoven ezt a tornát megelőzően még főtáblás meccset sem tudott nyerni az ATP-sorozatban, a versenyen pedig szabadkártyával indulhatott.

Ez most elég új nekem, kell egy kis idő, hogy felfogjam, mi történt

– nyilatkozta Van Rijthoven a győzelmét követően. 

A női döntőben a hetedikként rangsorolt orosz Jekatyerina Alekszandrova egy szoros és egy sima játszmában, 1 óra 18 perc alatt kerekedett az első helyen kiemelt belarusz Arina Szabalenka fölé. A 27 éves Alekszandrova pályafutása második egyéni WTA-trófeáját emelhette a magasba.

Eredmények, döntő:
férfiak:

van Rijthoven (holland)–Medvegyev (orosz, 1.) 6:4, 6:1

korábban:
nők:

Alekszandrova (orosz, 7.)–Szabalenka (fehérorosz, 1.) 7:5, 6:0

(Borítókép: Tim van Rijthoven (b) és Danyiil Medvegyev (j) a trófeák átadását követően. Fotó: Joris Verwijst / Getty Images)