Gálfi Dalma remekel, párosban is továbbjutott a US Openen

GettyImages-1242848698
2022.09.02. 10:57
Gálfi Dalma, oldalán az amerikai Bernarda Perával, bejutott a második fordulóba, Udvardy Panna a Tamara Zidanskéval, Fucsovics Márton pedig az Alex Molcannal alkotott párosban kiesett az amerikai nyílt teniszbajnokság páros versenyéből.

Gálfi Dalma és partnere a Maryna Zanevska, Kimberley Zimmermann belga kettőst búcsúztatta három játszmában, 1 óra 51 perc alatt. Gálfiékra a 32 között a második helyen kiemelt hazai Coco Gauff és Jessica Pegula, valamint a Leylah Fernandez, Daria Saville kanadai–ausztrál duó összecsapásának továbbjutója vár.

Gálfi egyesben már a harmadik fordulóra készül, ott a 18. helyen kiemelt, az idei Roland Garroson negyeddöntős orosz Veronyika Kugyermetovával találkozik, a mérkőzés magyar idő szerint péntek 18:30-ra van kiírva.

Udvardy Panna és a szlovák Tamara Zidanske kettőse az első fordulóban búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokság női páros versenyében. A magyar teniszező és partnere három játszmában, döntő rövidítésben, 2 óra 36 perc alatt maradt alul a negyedik helyen kiemelt Ljudmila Kicsenok, Jelena Ostapenko ukrán–lett duóval szemben. A győztes kettős a következő körben Bondár Anna és a belga Greetje Minnen párosával találkozik.

Fucsovics Márton párosban is befejezte szereplését az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A 30 esztendős nyíregyházi teniszező – aki egyesben maratoni, több mint négyórás csatában búcsúzott a spanyol Alejandro Davidovich Fokinával szemben – a szlovák Alex Molcannal alkotott kettőst, duójuk azonban két játszmában kikapott a hazai közönség előtt szereplő Nicholas Monroe-tól és Keegan Smithtől.

Eredmény:
női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Gálfi Dalma, Bernarda Pera (magyar, amerikai) – Maryna Zanevska, Kimberley Zimmermann (belga) 6:1, 3:6, 6:3

Ljudmila Kicsenok, Jelena Ostapenko (ukrán, lett, 4.) – Udvardy Panna, Tamara Zidanske (magyar, szlovák) 6:3, 6:7 (5–7), 7:6 (10–6) – döntő rövidítés

férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Nicholas Monroe, Keegan Smith (amerikai) – Fucsovics Márton, Alex Molcan (magyar, szlovák) 7:6 (8–6), 6:3

MTI

(Borítókép: Gálfi Dalma a US Openen. Fotó: Robert Prange / Getty Images)