Fucsovics legyőzte a Kyrgiost kiütő játékost, negyeddöntős Stuttgartban

2023.06.15. 13:36
Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe a stuttgarti, 795 ezer euró (294 millió forint) összdíjazású füves pályás férfitenisztornán.

A világranglista 83. helyezettje – aki a selejtezőben kezdte szereplését  a keddi nyitófordulóban szetthátrányból verte a kanadai Denis Shapovalovot (29.), a nyolcaddöntőben pedig azzal a kanadai Vu Ji-pinggel (64.) csapott össze, aki az első körben a tavalyi wimbledoni döntős, hosszú sérülés után visszatért ausztrál Nick Kyrgiost búcsúztatta.

A csütörtöki találkozón a 31 éves Fucsovics lassan melegedett be, egyből elveszítette adogatójátékát, de precíz ütéseinek köszönhetően 4:2-nél már ő volt brékelőnyben, amit végig megőrzött.

A második játszmában a nyíregyházi teniszező 2:2-nél ismét élt fogadóesélyével, elvette 23 éves ellenfele szervagémjét, de 4:2 után sorozatban négy játékot veszített, így a kínai rivális 81 perc elteltével egyenlített.

A harmadik felvonás több szoros adogatójátékot is hozott, de brékelni sokáig egyik játékosnak sem sikerült. A sort végül Fucsovics a legjobbkor, 4:4-nél törte meg ellenfele adogatását, és mivel a következő játékban adogatóként egyetlen labdamenetet sem veszített, 2 óra 7 perc elteltével fogadhatta a hálónál Vu Ji-ping gratulációját.

Fucsovics legutóbb éppen egy éve, ugyanezen a versenyen jutott negyeddöntőig ATP-tornán, akkor Kyrgios ellen a második játszma közepén feladta mérkőzését.

A magyar teniszezőre a pénteki negyeddöntőben ezúttal az orosz Aszlan Karacev (48.) és a második helyen kiemelt amerikai Taylor Fritz (8.) összecsapásának továbbjutója vár.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Fucsovics Márton – Vu Ji-ping (kínai) 6:4, 4:6, 6:4

MTI