Az elődöntőben ért véget Fucsovics Márton stuttgarti menetelése

2023.06.17. 14:31
Fucsovics Márton számára a Frances Tiafoe elleni elődöntő jelentette a végállomást a stuttgarti 795 ezer euró (294 millió forint) összdíjazású füves pályás férfi tenisztornán.

A legjobb magyar teniszező pénteken bravúrgyőzelmet aratott a TOP10-es Taylor Fritz ellen, sőt, amerikai riválisa szettet sem tudott nyerni a negyeddöntőben. A szombat délelőtti elődöntőben a világranglista-12., szintén amerikai Frances Tiafoe volt Fucsovics ellenfele, akivel korábban három alkalommal találkozott, de egyszer sem füvön.

A világranglista-86. magyar játékos 2021 óta játszhatott újra elődöntőt ATP-tornán, de a második adogatójátékát rögtön elveszítette, így viszonylag hamar hátrányba került. Az első játszma folytatásában Tiafoe magabiztos maradt szervajátékai mögött, 38 perc alatt pedig be is húzta az első szettet 6:3 arányban.

A második felvonásban fej-fej mellett haladtak a felek, olyannyira, hogy még bréklehetőség sem adódott a szett során, így jöhetett a rövidítés. A tiebreakben Fucsovics került előnybe, 4–1-re is vezetett egy adott ponton, de nem tudta lezárni a szettet, még annak ellenére sem, hogy a rövidítésben hat szettlabdája is volt. És mikor Tiafoe került karnyújtásnyira a győzelemtől, 

RÖGTÖN KIHASZNÁLTA ELSŐ LEHETŐSÉGÉT, ÍGY A MARATONI HOSSZÚSÁGÚ TIEBREAKET 13–11-RE NYERTE MEG, EZZEL KÉT SZETTBEN LEZÁRVA AZ ELŐDÖNTŐT.

Az amerikai ellenfele a vasárnapi döntőben a lengyel Hurkacz vagy a hazai pályán szereplő Struff lesz. Fucsovics stuttgarti menetelésével előreláthatólag a világranglista 66. helyére fog előlépni.

Eredmény, elődöntő:
Fucsovics Márton–Frances Tiafoe (amerikai, 3.) 3:6, 6:7 (11–13)

(Borítókép: Getty Images)