Marozsán Fábián visszalépett az Emilia-Romagna-tornától

2023.06.20. 10:41
Marozsán Fábián visszalépett az olaszországi Montechiarugolóban zajló, challenger besorolású salakpályás tenisztornától.

A világranglistán 91. magyar teniszező hétfőn hajnalban érkezett meg a helyszínre Perugiából – ahol vasárnap pályafutása harmadik tornagyőzelmét aratta –, és az ATP honlapja szerint ötödik kiemeltként vághatott volna neki a versenynek, amelynek sorsolásában kedden már nem szerepelt.

A 23 esztendős játékos hétfőn este közösségi oldalán jelentette be, hogy valószínűleg változik a versenyprogramja, és több nagyobb verseny selejtezőjében is szerencsét próbál majd. 

Lehet, hogy lesznek nehéz meccsek vagy nem olyan eredmények, amilyeneket szeretnék, de a fejlődés érdekében ezt meg kell lépnem

– mondta értékelő videójában Marozsán, majd azt is elárulta, hogy legközelebb a hétfőn kezdődő wimbledoni viadalon fog játszani karrierje első füves pályás versenyén. „Nagyon örülnék annak, ha esetleg egy főtáblát tudnék játszani – úgymond – már top százasként, de ez nem lesz könnyű, mivel ott már nagyon-nagyon jó játékosok vannak. Megpróbáljuk kihozni belőle a maximumot”

– zárta gondolatait a Hajdúszoboszló SE sportolója.