A magyar teniszező egyáltalán nem élvezte a játékot a világ legnagyobb stadionjában

2023.08.29. 21:34

Balázs Attila védett ranglistájának köszönhetően indulhatott az észak-amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) főtábláján, de első körös mérkőzésén a korábbi győztes Danyiil Medvegyevvel találkozott, méghozzá a világ legnagyobb stadionjában, esélye a győzelemre pedig egyáltalán nem volt, a74 perc alatt szenvedett sima vereséget. A mérkőzés után a magyar teniszező elmondta, hogyan érezte belülről a mérkőzést, milyen volt az Arthur Ashe-ben játszani, továbbá arról is mesélt, mit mondott neki a világranglista jelenleg harmadik helyezettje

A 6:1, 6:1, 6:0-ra végződő találkozó természetesen nem volt jó élmény Balázs Attila számára, aki kifejtette a mérkőzés után, hogy egyáltalán nem élvezte a játékot. 

„Hazudnék, hogyha azt mondanám, élveztem a mérkőzést, és nagy élmény volt számomra, mivel egy percig sem élveztem. Fel voltam rá készülve, hogy rendkívül nehéz lesz a játék, de sajnos közel sem tudtam kihozni magamból a maximumot. Nyilván nem mondom azt, hogy normál esetben lett volna esélyem Medvegyev ellen, de akkor talán egy-két szorosabb szettre tudtam volna kényszeríteni” – értékelt Balázs.

A magyar teniszező arról is mesélt: kifejezett célja volt nem feladni a mérkőzést, még azok után sem, hogy az első szett közepén meghúzódott a belső combhajlító izma, ennek következtében viszont volt néhány olyan labda, amelyre már nem tudott elindulni. „Az egyetlen pillanat talán, amelyet élveztem, akkor volt, mikor hárítottam az egyik meccslabdát. Megtapsolt a közönség, ami nyilván az Arthur Ashe Stadionban hatalmas dolog. Ez az a pillanat, amelyet még unokáimnak is mesélni fogok” – tette hozzá.

Az alábbi videóinterjúban többek között még arról beszél, hogyan érezte a pályát a világ legnagyobb stadionjában, és izgult-e, amikor játékra szólították.

US Open, 1. forduló (a 64 közé jutásért), férfiak:

  • Danyiil Medvegyev (orosz, 3.)–Balázs Attila 6:1, 6:1, 6:0

Korábban: 

  • Marozsán Fábián–Richard Gasquet (francia) 6:3, 6:1, 6:7 (5–7), 6:7 (1–7), 6:2
  • Fucsovics Márton–Sebastian Korda (amerikai, 31.) 7:6 (7–4), 4:6, 7:6 (7–1), 4:6, 6:4