Fucsovics egy helyet rontott, a nőknél továbbra sincs top százas teniszezőnk

2023.09.11. 10:13
Fucsovics Márton egy helyet rontva az 58. a férfi teniszezők világranglistáján, amelyet ismét a US Open régi-új bajnoka, a szerb Novak Djokovics vezet – adta hírül a szövetség hivatalos honlapja alapján a Magyar Távirati Iroda.

Fucsovics és Marozsán Fábián is a második fordulóban búcsúzott New Yorkban, utóbbi megőrizte a torna előtti 92. helyét az ATP rangsorában. A top 200-nak a férfiaknál még Piros Zsombor a tagja, ő jelenleg a 112.

Djokovics – aki Carlos Alcarazt váltotta az élen – tovább javítva saját rekordját a 390. hetét kezdi a világranglista első helyén.

A nőknél is új világelső van a US Openen döntős fehérorosz Arina Szabalenka személyében, aki pályafutása során először áll az élen. A lengyel Iga Swiatek tavaly április óta vezette megszakítás nélkül a WTA rangsorát. A friss New York-i bajnok amerikai Coco Gauff a hatodikról feljött a harmadik helyre.    

Az első 100-ban továbbra sincs magyar, Bondár Anna azonban 18 helyet javított, így jelenleg a 110., míg Udvardy Panna a 126., Gálfi Dalma a 141., Babos Tímea pedig a 193. helyen áll – összegezte az MTI.