Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is döntő szettben kapott ki Dubajban

2024.02.27. 13:40
Marozsán Fábián három szettben vereséget szenvedett Alejandro Davidovich Fokinától a dubaji 500-as kategóriájú tenisztorna első fordulójában, míg hasonló körülmények között – szintén döntő játszmában – Fucsovics Márton is alulmaradt Jiri Leheckával szemben.

Hazánk két top 100-as férfi teniszezője egy időben lépett pályára kedd délelőtt a dubaji tenisztornán. A világranglista-59. Marozsán Fábián ellenfele a nyolcadik kiemelt Davidovich Fokina volt, míg Fucsovics Márton Jiri Lehechkával nézett farkasszemet. Kezdjük előbbi mérkőzéssel!

Marozsán pályafutása során első alkalommal találkozott a világranglista-24. spanyollal. Az első játékokban kivétel nélkül az adogató fél volt fölényben, fogadóelőnyig sem jutottak a játékosok, majd 3:3-nál Davidovich Fokina 40:15-ről fordította meg Marozsán adogatójátékát – kihasználta első bréklabdáját – és került lépéselőnybe. A szett hátralévő részében előbb a spanyol magabiztosan hozta szerváját, majd megint brékelt – egyúttal 6:3-ra behúzta a nyitó partit.

A második szettben Marozsán vette el első alkalommal riválisa szervagémjét, de előnyét nem tudta megtartani, rögtön egyenlített Davidovich Fokina. 3:3-nál viszont újra a magyar brékelt, amely előny végül elegendőnek bizonyult a játszma megnyeréséhez, így következhetett a mindent eldöntő szett.

Ezt követően a spanyol akarata érvényesült sokkal jobban, Marozsán mindössze egy játékot nyert a harmadik játszmában, így esélye sem volt a továbbjutásra. A mérkőzés 1 óra 42 percig tartott.

Honfitársa mérkőzéséhez hasonlóan Fucsovics is döntő szettre kényszerült azok után Jiri Lehecka ellen, hogy az első játszmát 6:4-re elvesztette, majd a folytatásban egyenlített. A harmadik partiban a cseh teniszező húzott el 3:0-ra, de Fucsovics nem adta fel, ő is sorozatban három játékot nyert – köztük könnyen lebrékelve riválisát –, így 3:3-ról jött a folytatás. Ott azonban a magyar játékos akkor bukta el adogatását, amikor már nem volt lehetősége visszabrékelni, 7:5-re nyerte Lehecka a harmadik szettet, és jutott tovább a második fordulóba.

ATP500, DUBAJ, 1. forduló

  • Marozsán Fábián – Alejandro Davidovich Fokina 3:6, 6:4, 1:6
  • Fucsovics Márton – Jiri Lehecka 4:6, 6:3, 5:7