Piros Zsombor győzelemmel kezdte a székesfehérvári challenger-tenisztornát

2024.03.11. 15:10
Piros Zsombor sikerrel vette az első fordulót a székesfehérvári challenger-tenisztorna főtáblás küzdelmeinek hétfői nyitónapján.

A világranglistán karriercsúccsal 106. játékos az első fordulóban verhető ellenfelet kapott az olasz Giovanni Fonio (270.) személyében, akivel 1/1-re állt a mérlege. A második helyen kiemelt magyar 3:3 után kétszer is elvette ellenfele adogatását, és fél óra elteltével szettelőnyben volt. A folytatásban a 24 éves hazai kedvenc három bréklabdáról hozta a szerváját, majd 3:2 után már hengerelt, és onnantól csak két labdamenetet vesztett. Az összecsapás 66 percig tartott.  

„Viszonylag sok időmbe telt az alkalmazkodás a pályához, de utána nagyon jól éreztem magam. Nyomni tudtam végig, nem vettem vissza, úgy érzem, hogy egy dinamikus és agresszív tenisszel tudtam előrukkolni ma” – nyilatkozott a Kossuth Rádiónak.

Pirosra a 16 között a 196. helyen álló argentin Santiago Rodríguez Taverna vár.

A nyitónap másik főtáblás magyarja, a szeptemberben magyar bajnok Boros Attila (1675.) a szintén olasz Francesco Maestrellivel (243.) csapott össze, és két szettben, másfél órás mérkőzésen kikapott.

A 75 ezer dollár összdíjazású Kiskút Openen alanyi jogon főtáblás még Valkusz Máté (210.), továbbá szabadkártyával Füle Mátyás (554.) és Fajta Péter (660.).    

A viadal első kiemeltje az ATP-rangsorban korábban harmadik osztrák Dominic Thiem, aki 17 tornát nyert, a harmadik pedig a 37 éves francia Richard Gasquet, akinek a legjobb helyezése hetedik volt a világranglistán, és 16 trófeát gyűjtött.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

  • Piros Zsombor (2.)–Giovanni Fonio (olasz) 6:3, 6:2
  • Francesco Maestrelli (olasz)–Boros Attila 7:5, 6:1

(MTI)