Marozsán Fábián elképesztő győzelme után: „Egyáltalán nem számítottam erre az eredményre”

2024.03.25. 10:07
Saját magát is meglepte Marozsán Fábián vasárnap délután, amikor mindössze 59 perc alatt győzte le a világranglistán hetedik helyezett Holger Runét a miami ezres kategóriájú tenisztorna második fordulójában. Hazánk legjobb teniszezője úgy látja, egy-két labdamenetet leszámítva leütötte a pályáról világklasszis riválisát, és minden lehetőséget kihasznált.

Mint arról beszámoltunk, újabb magyar teniszcsoda született vasárnap Miamiban, mivel Marozsán Fábián szenzációs teljesítménnyel győzte le a torna hatodik kiemeltjét, Holger Runét. A magyar teniszező az első labdamenettől fogva uralta a mérkőzést, mértani pontosságú ejtéseivel őrületbe kergette dán riválisát, így pályafutása egyik legnagyobb győzelmét aratta a Hard Rock Stadiumban.

A 24 éves teniszező elképesztő játéka Holger Runét is meglepte, teljesen tanácstalan volt a pályán, arra pedig, hogy mindössze 59 perc alatt, két sima szettben véget ér a mérkőzés, nem számított Marozsán.

Egyáltalán nem számítottam erre az eredményre, úgy voltam vele, hogy szeretnék jó meccset játszani. A ranglistahelyezése, az eddigi eredményei alapján sokkal esélyesebb volt nálam, tudtam, hogy valószínűleg gyors lesz a tenisze, erre készültem. Az ugyancsak gyors tempóm viszont láthatóan meglepte, és azok a pontok, amelyeknél 50-50 százalék az esély, hogy a pályára esik vagy kimegy a labda, most a javamra dőltek el. Önmagához képest talán nincsen most annyira jó formában Rune, nem találta a ritmust ellenem. Volt, hogy lassítani akarta a játékot, amikor látta, hogy nem működik, inkább erőből kezdett teniszezni, kockáztatott, de ezeket a labdameneteket is túléltem, visszaadtam mindent. Mentálisan szétesett, én pedig minden lehetőséget kihasználtam, nem hagytam kicsúszni a kezemből a meccset

– értékelte a mérkőzést menedzsmentje közleményében Marozsán Fábián, aki a miami tenisztorna eddigi legnagyobb szenzációját szerezte sikerével. A magyar teniszező kiemelte, sokan úgy gondolják, ezzel pályafutása második legjelentősebb győzelmét aratta, de ő úgy látja, hogy a Carlos Alcaraz elleni sikere után a tavaly októberi, Casper Ruud elleni győzelme is jelentősebb a mostaninál – így a harmadik helyre rangsorolja teljesítményét.

Marozsán hozzátette, véleménye szerint a siker kulcsát alapvonalról ütött erős ritörnjei, valamint a ritmusváltások jelentették.

Pihenője viszont nincs a magyar teniszezőnek, mivel a miami tenisztorna programja a heves esőzések miatt csúszott a napokban, így hétfőn újra pályára lép, méghozzá az első mérkőzésen – magyar idő szerint 16 órakor – az ausztrál Popyrin ellen.

Ugyan nem kiemelt a tornán, de 45. a világranglistán, nagyon veszélyes játékos, nagyokat szervál, gyors ütései vannak, bármi megtörténhet. Nagyszerű lenne megint győzni, ha felveszem a ritmust, és ki tudom használni a lehetőségeimet, akkor összejöhet a negyedik forduló ezen az 1000-es tornán is

– tekintett előre Marozsán, aki hangsúlyozta, nagyon örül annak, hogy 59 perc alatt legyőzte Runét, mivel így több ideje maradt a pihenésre, regenerálódásra.