Fucsovics Márton mérkőzését elhalasztották Portugáliában

2024.04.02. 16:42
A 250-es kategóriájú estorili salakpályás tenisztorna első fordulójában keddről szerdára halasztották Fucsovics Márton mérkőzését az argentin Pedro Cachin ellen.

A héten három 250-es tornát rendeznek az ATP Touron – Houstonban, Marrákesben és Estorilban. Utóbbi helyszínen Fucsovics Márton kedden volt hivatalos első fordulós mérkőzésére a világranglistán 78. Pedro Cachin ellen, de a portugáliai időjárás nem tette lehetővé a mérkőzés megrendezését. 

Kedden a játék ugyan elkezdődött, de néhány perc után félbeszakadt eső miatt, és ahogyan az kiderült, a nap hátralévő részében is hasonló időjárási körülmények lesznek, így a keddre kiírt mérkőzések nagy részét szerdára halasztották. Ennek értelmében 

a világranglistán 85. helyen rangsorolt Fucsovics Márton bemutatkozása egy napot csúszik Portugáliában. 

A magyar teniszező első fordulós ellenfele az a Pedro Cachin lesz, aki idén még nem nyert mérkőzést, kettejük egyetlen találkozásakor pedig Fucsovics került ki győztesen – 2023-ban, Miamiban. Győzelem esetén a magyar teniszezőre a második körben a korábbi top10-es Gael Monfils várhat, amennyiben a francia is megnyeri első mérkőzését. 

A tornán egyébként az a Casper Ruud az első helyen kiemelt, aki 2022-ben US Open-döntőt játszott, a világranglista második helyén is állt, jelenleg a nyolcadik helyen jegyzik a norvégot, és az estorili torna címvédője.