A magyar válogatott három éljátékosa nélkül érne el bravúros eredményt Portugáliában

2024.04.05. 14:14
Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna nélkül készül a magyar női teniszválogatott Portugáliába, a Billie Jean King-kupa Euro-afrikai zóna I-es csoportjának találkozóira.

A sportági szövetség közlése értelmében a Palágyi Miklós szövetségi kapitány vezette válogatott Babos Tímea, Stollár Fanny, Szabanin Natália és Nagy Adrienn összeállításban készül a jövő heti mérkőzésekre. Azt, hogy mely válogatottak ellen játszik Oeirasban csapatunk, egyelőre nem tudni, mivel a sorsolást vasárnap tartják.

A 12 csapatot (Ausztria, Bulgária, Dánia, Görögország, Hollandia, Lettország, Norvégia, Portugália, Svédország, Szerbia, Törökország és Magyarország) három négyes csoportba osztják, a magyar válogatottat a második kalapból húzzák ki. Ez azt jelenti, hogy Hollandiát és Svédországot nem sorsolhatják össze a magyar csapattal.

A magyar válogatott az eddigiekben jól szerepelt az Euro-afrikai zóna I-es csoportjában, többször is szintet lépett, de ezt megismételni bravúr lenne Bondár Anna és Gálfi Dalma távollétében – akik számára a Roland Garros főtáblájára való feljutás a cél.

„Az előzetes nevezéskor még bíztam abban, hogy Anna és Dalma úgy szerepel a márciusi versenyeken, hogy a legjobb százban jegyzik őket, és így főtáblások a Roland Garroson. Sajnos, eddig nem sikerült megszerezniük a szükséges pontokat, és a Billie Jean King-kupa hete az utolsó lehetőség nekik, hogy a következő Grand Slam főtáblájára bekerüljenek selejtező nélkül. Végtelenül sajnálom, hogy ezért nem a legerősebb csapattal utazunk Oeirasba, de az ő eredményes egyéni szereplésük az olimpiai kvalifikáció szempontjából is meghatározó lehet. Szurkolok nekik, és bízom benne, hogy Babos Timivel és a fiatalokkal tudunk meglepetést okozni” – mondta Palágyi Miklós a női válogatott kapitánya.