Női teniszválogatottunk legyőzte Svédországot, a hetedik helyért játszhat

2024.04.12. 16:26
A magyar női teniszválogatott legyőzte Svédországot a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zóna I.-ben, és a hetedik helyért játszhat szombaton.

Palágyi Miklós szövetségi kapitány csapatának nem jött össze feljutás, mivel Ausztria és Dánia is legyőzte válogatottunkat a hét folyamán, viszont azt is elkerülte Bulgária elleni bravúros győzelmének köszönhetően, hogy kiessen a csoportból. 

Női teniszválogatottunk – amely négy legjobb teniszezője nélkül játszik egész héten – pénteken helyosztón lépett pályára Svédország ellen. Nagy Adrienn játszotta az első mérkőzést, és a világranglistán 728. magyar teniszező két szettben, 6:3, 6:2-re győzte le a fiatal Lea Nilssont. 

Nagy Adrienn
Nagy Adrienn
Fotó: Magyar Tenisz Szövetség

A második egyes mérkőzésen Szabanin Natália következett, aki számára szintén nem jelentett különösebb kihívást a világranglistán 450. Jacquelin Cabaj Awad. Szabanin rögtön brékkel kezdett, majd a folytatásban még egyszer elvette riválisa adogatását, 6:2-re nyerte a partit.

A második szettben a svéd teniszező 3:3-ig bírta a tempót Szabaninnal, de ezt követően brékelt a magyar, és végül két játszmában megnyerte a mérkőzést. 

Ennek értelmében, páros eredménytől függetlenül a magyar válogatott megnyerte a párharcot és a hetedik helyért játszhat szombaton, Törökország ellen.