Fucsovics Márton tornagyőzelme után hatalmasat ugrott előre a világranglistán

2024.04.22. 10:54
Fucsovics Márton 29 helyet javított a férfi teniszezők világranglistáján, így hétfőtől megközelítette a legjobb 50 mezőnyét, és az 53. pozícióban jegyzik. Bondár Anna a múlt héten döntőt játszott a svájci Chiassóban ITF-tornán, ennek értelmében legelőkelőbb helyen rangsorolt női teniszezőnk visszatért a top 100-ba.

Kifejezetten eredményes hetet teljesítettek teniszezőink a múlt héten, amelyet Fucsovics Márton bukaresti tornagyőzelme fémjelzett. A jelenleg második számú magyar teniszező pályafutása második ATP-trófeáját nyerte, és hat év után ünnepelhetett újra tornagyőzelmet a legmagasabb szinten. Sikerének köszönhetően Fucsovics 29 helyet javított a világranglistán, és immár az 53. helyen jegyzik. 

32 éves teniszezőnk tornagyőzelme a párizsi olimpia kvalifikációjában is jelentős eredmény, ugyanis jelen állás szerint kijutó helyen áll a ranglistán. Az olimpiai kvalifikációhoz június 10-én kell – alapesetben – az első 56-ban lenni a világranglistán, ugyanakkor nemzetenként maximum négy játékos szerepelhet egyesben a nyári játékokon, így további pozíciók is kvótát érhetnek majd.

Hazánk első számú férfi teniszezője, Marozsán Fábián nyolcaddöntőig jutott a múlt héten a barcelonai 500-as kategóriájú tenisztornán, amelynek köszönhetően egy pozíciót javított, és jelenleg a 38. helyezett. Marozsán a héten a madridi mestertornán indul, amelynek főtáblás küzdelmei szerdán kezdődnek. 

A nőknél visszakerült a legjobb száz közé Bondár Anna. A jelenlegi első számú magyar női játékos a svájci Chiassóban rendezett, 75 ezer dollár összdíjazású ITF-tornán döntőt játszott, a ranglistán pedig 13 pozíciót javítva a 95. Gálfi Dalma két helyet rontva a 137., Udvardy Panna egyet visszacsúszva a 151., míg a párosban vasárnap WTA-tornát nyerő Babos Tímea maradt a 180.