2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

Fucsovics Márton 2021-ben finalista rivális ellen kezdi szereplését Wimbledonban

2024.06.28. 12:21
Fucsovics Márton a 2021-ben döntős Matteo Berrettinivel, Udvardy Panna pedig a 17. helyen kiemelt Anna Kalinszkajával kezd a wimbledoni teniszbajnokság főtábláján. Első számú teniszezőnk, Marozsán Fábián pedig a világranglistán 41. Jan-Lennard Struff ellen mérkőzik a nyitókörben.

A pénteki sorsoláson a 2021-ben negyeddöntős Fucsovics (69.) – aki Magyarországon készült a viadalra – a világranglistán jelenleg elfoglalt helyek alapján nem járt rosszul az olasz Matteo Berrettinivel (60.), ugyanakkor a 28 éves, korábbi finalista rivális – aki sérülés miatt sokat kihagyott – korábban volt hatodik is az ATP rangsorában, nyolc ATP-viadalt nyert, és egyértelműen a fű a legerősebb borítása. Ráadásul ha Fucsovics legyőzi Berrettinit, a folytatásban a papírforma szerint a jelenlegi lehető legnehezebb ellenféllel, a világelső, szintén olasz Jannik Sinnerrel csaphat össze.

GettyImages-1525426450
Fotó: Getty Images

Marozsán Fábián (45.) – aki tavaly éppen itt volt először főtáblás Grand Slam-tornán – szerencsésebb volt, ugyanis elsőként a német Jan-Lennard Struff (41.) vár rá. A 34 éves német ugyanakkor nem lesz könnyű ellenfél, alig több mint egy éve még 21.-ként jegyezték, eddigi egyetlen ATP-torna-győzelmét pedig idén a müncheni salakon aratta. Wimbledonban a legjobbja a 2018-as negyeddöntő, tavaly csípősérülés miatt nem indult, előtte pedig kétszer egyből búcsúzott, igaz, Danyiil Medvegyev és Carlos Alcaraz személyében kifejezetten nehéz ellenfelei voltak.

Ha Marozsán továbbjut, a második körben a kínaiak 32. helyen kiemelt játékosa, Csang Csi-csen várhat rá.

A nőknél Gálfi Dalma (128.) és Udvardy Panna (134.) is a selejtezőből vívta ki főtáblás helyét: a 128-as elitmezőnyben előbbi az egyiptomi Mayar Sheriffel (76.), utóbbi a 17. helyen kiemelt Anna Kalinszkajával kezd.

A 28 éves Sherif pályafutása legjobbjaként 31. is volt a WTA-rangsorban, de Wimbledonban még soha nem nyert főtáblás meccset, Gálfi ezzel szemben tavaly a harmadik fordulóig jutott. Továbbjutás esetén a 11. helyen kiemelt amerikai Danielle Collins lehet a magyar teniszező következő ellenfele.

Udvardynak már az első körben is kifejezetten nehéz dolga lesz, ugyanis a 25 esztendős Kalinszakaja idén negyeddöntős volt az ausztrál nyílt bajnokságon, a dubaji ezres versenyen pedig egészen a fináléig menetelt. Udvardy 2022-ben tudott meccset nyerni Londonban, a mai napig az pályafutása egyetlen GS-főtáblás sikere.