Több évtizede nem történt ilyen Wimbledonban, rögtön kiesett a címvédő

2024.07.02. 17:35
A címvédő Marketa Vondrousova a nyitókörben búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokságon, a füves pályás Grand Slam történetében legutóbb 30 évvel ezelőtt esett ki ilyen korán az aktuális női bajnok.

A cseh Vondrousova 67 perc alatt 6:4, 6:2-re kikapott a világranglistán 83. spanyol Jessica Bouzas Maneirótól kedden, a centerpályán. 

GettyImages-2159711308
Fotó: Getty Images

A 21 éves spanyol teniszező karrierje mindössze harmadik főtáblás győzelmét aratta, mindezt úgy, hogy mind az öt bréklabdáját pontra váltotta cseh riválisával szemben. Maneirónak ez volt pályafutása legnagyobb sikere, ugyanis korábban még sosem tudott nyerni top 40-es játékos ellen.

Vondrousova tavaly is történelmet írt, ugyanis ő volt az első olyan nem kiemelt teniszező, aki megnyerte a tornát, ezúttal pedig a hatodik számú kiemeltként érkezett Londonba. Ugyanakkor a bal kezes játékos nem volt a legjobb formájában, láthatóan szenvedett még az egy hónappal ezelőtt Berlinben elszenvedett esésének utóhatásaitól, amelyben megsérült a csípője.

Legutóbb – és a wimbledoni torna során először – a háromszoros címvédő, Steffi Graf járt így 1994-ben, akkor az amerikai Lori McNeil tudta őt felülmúlni.