Marozsán Fábián: Próbálok a pozitív dolgokra koncentrálni, erre kell építenem a jövőben

2024.07.05. 10:04
SIKLÓS ERIK (WIMBLEDON)

Marozsán Fábián oldalán Vlad Corneával a nyitókörben kiesett szerdán a wimbledoni teniszbajnokság férfi páros versenyében. A magyar–román duó a német Andreas Mies és ausztrál John Patrick Smith kettősével csapott össze, és alig egy óra alatt kikapott. Magyarország első számú teniszezője egyesben szintén az első fordulóban búcsúzott még hétfőn, így számára véget ért a füves pályás szezon.

Pozitívum a mai napban, hogy egyéniben és párosban is kijutottam az olimpiára, nagyon örülök ennek, megtiszteltetés lesz képviselni Magyarországot, és szeretnék majd jó eredményeket elérni Párizsban. Ami az elmúlt heteket illeti, négy füves pályás tornán játszottam, próbálok a pozitív dolgokra koncentrálni, jó játékosokkal edzettem, jó mérkőzéseim is voltak, de még mindig nem a füves borítás a kedvencem

– értékelt Marozsán Fábián páros mérkőzése után, aki leginkább a világelső Jannik Sinner elleni, háromszettes mérkőzést emelte ki még Halléből, amelyből lehet meríteni, és építeni a jövőben. Az eredmények viszont nem jöttek többnyire, de bízik benne, hogy a következő időszak jobban sikerül, megint elkapja a ritmust és több mérkőzést tud majd nyerni. 

A ranglistám miatt indulhattam a legnagyobb versenyeken, beleálltam az edzésbe, a szervám jobban működött,  a mozgásom egyre kifinomultabb volt idén, mint tavaly Wimbledonban, de még rengeteget kell fejlődnöm. Vannak pozitív dolgok, és ebből kell építkezni a következő versenyeken 

– tekintett előre hazánk első számú teniszezője, aki a párizsi olimpia előtt még két salakos versenyen, a hamburgi 500-ason, illetve az umagi 250-es tornán tervezi a részvételt.