Marozsán Fábián és Bondár Anna is sikerrel vette az első akadályt a US Openen

2024.08.28. 10:36 Módosítva: 2024.08.28. 10:36
Marozsán Fábián hatalmas, ötjátszmás mérkőzésen nyert az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában, ahol a szerb Hamad Medjedovics ellen győzött, és a következő fordulóban a 2021-es győztes, tavalyi döntős nagyágyúval, Danyiil Medvegyevvel találkozik. A női mezőnyben Bondár Anna három játszmában verte meg az amerikai Bernarda Perát (79.), ezzel pályafutása első győzelmét zsebelte be egyéniben a US Openen. A második fordulóban a 15. helyen kiemelt orosz Anna Kalinszkaja ellen lép pályára.

A csaknem háromórás mérkőzés nehezen indult Marozsán Fábián számára, mert szerb ellenfele az első szettben sokkal jobban játszott, így 6:2-vel hozta az első játszmát. A folytatásban azonban nagyon simán fordított a magyar játékos 6:1-gyel.

A harmadik szettben mindössze egy brék döntött Medjedovics javára, aki ezt a játszmát 6:3-mal húzta be, de a következőben a szerb játékost többször is ápolni kellett, amit Marozsán könyörtelenül kihasznált, és könnyedén megnyerte a negyedik játszmát, a másodikhoz hasonlóan 6:1-re.

Következhetett a döntő szett, ahol fej fej mellett haladt a két játékos, mindössze egy brékkel dőlt el a mérkőzés a világranlista 51. helyén álló Marozsán Fábián javára: 4:4-nél sikerült elvennie ellenfele adogatását. A második fordulóban rendkívül nehéz dolga lesz, ugyanis az ötödik helyen kiemelt Danyiil Medvegyevvel találkozik.

Női versenyzőnk ,Bondár Anna remekül kezdte a mérkőzést amerikai riválisa ellen. Az első játszmát végig uralta, stabilan, kevés hibával játszott és magabiztosan hozta adogatójátékait. Bernarda Pera már korántsem volt ennyire magabiztos, Bondár pedig 3:1-nél brékelőnybe került, amit magabiztosan őrzött meg, ugyan 5:2-nél fogadóként mindkét szettlabdáját kihagyta, a következő játékban kiszerválta a játszmát (6:3).

A folytatásra Pera megrázta magát, rögtön brékelt, majd 5:1-re elhúzott, ezek után pedig Bondár hiába nyert meg két játékot egymás után, az amerikai ki tudott egyenlíteni (3:6).

A döntő szettre megint nagyot változott a meccs képe, ezúttal a magyar teniszező kapta el a fonalat és alig tíz perc után már 3:0-ra vezetett. Bondár 4:2-ig kiegyensúlyozottan játszott, akkor azonban Pera nagyon közel került ahhoz, hogy visszavegye az elvesztett adogatást, de a magyar játékos két bréklabdát hárított és 5:2-re alakította az állást, majd 5:3-nál nagyon jól szervált és végül két óra alatt megnyerte a mérkőzést.

Eredmény:

férfiak, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

  • Marozsán Fábián–Hamad Medjedovics (szerb) 2:6, 6:1, 3:6, 6:1, 6:4

nők, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

  • Bondár AnnaBernarda Pera (amerikai) 6:3, 3:6, 6:3