Kiderült, milyen felállásban lép pályára a magyar válogatott a kulcsfontosságú párharcban

Piros Zsombor lép elsőként pályára az Egyiptom elleni Davis-kupa-világcsoport I. párharcban, ellenfele az afrikai ország második számú játékosa, Amr el-Szajed lesz. A sorsolás után Piros Zsombor elmondta, hogyan érzi magát Kairóban, milyen állapotúnak látja a pályát, illetve azt is, hogyan sikerül a csapatnak megbirkóznia az enyhülni nem akaró rekkenő hőséggel. Helyszíni riport Kairóból.

Egy nappal a kezdés előtt, csütörtök délelőtt megtartották az Egyiptom–Magyarország Davis-kupa-világcsoport I. párharc sorsolását, egyúttal kiderült, milyen felállásban és sorrendben lép pályára válogatottunk péntektől a forró Kairóban.

Az ünnepélyes ceremónián, amelyen Sütő Csilla főtitkár képviselte a Magyar Teniszszövetséget, elsőként az egyiptomiak második számú játékosát, Amr el-Szajedet húzták ki, ezért az ő ellenfele a magyar csapat első számú teniszezője, Piros Zsombor lesz a párharc nyitómérkőzésén – magyar idő szerint délelőtt 10 órakor.

A játékrend
A játékrend
Fotó: Klicasz Szpirosz Szotirisz / Index

A pénteki játéknap második mérkőzését az egyiptomiak csapatkapitánya, első számú játékosa, Mohamed Szafvat játssza Valkusz Máté ellen. Nagy Zoltán szövetségi kapitány Madarász Gergelyt és Fajta Pétert jelölte párosra, az ő ellenfeleik majd szombaton Karim-Mohamed Mamun és Mohamed Szafvat lesznek. A sorsolás után a magyar csapat első számú játékosa, Piros Zsombor mondta el benyomásait az elmúlt napokról.

Hétfő óta itt vagyunk Kairóban, borzasztó a hőség, mindennap eléri a hőmérséklet a 40 fokot, ezért edzések alatt is voltak mélypontok, amikor inkább abbahagytuk egy kicsit a játékot. Próbáljuk megszokni a körülményeket, de úgy érzem, hónapok kellenének ahhoz, hogy ne jelentsen hátrányt számunkra a hőség, tényleg sokkal nehezebb így játszani. Ebben az egyiptomiaknak lehet előnyük, de játéktudást illetően nekünk vannak jobb teniszezőink

– mondta el Piros Zsombor, aki különféle izotóniás italokkal is próbálja legyőzni a hőséget, ezért a csapat direkt a legforróbb órákban lépett pályára a napokban. Piros mutatott még néhány képet a telefonján a pálya minőségét illetően, mivel több helyen alig lehet látni az alapvonalakat, elkopott a festés, ezért reméli, péntekig azért orvosolják ezeket a hibákat.

A magyar csapat
A magyar csapat
Fotó: Klicasz Szpirosz Szotirisz / Index 

A jelenleg világranglista 222. magyar teniszező nem érez amiatt különösebb nyomást, hogy most ő a magyar csapat legmagasabban jegyzett játékosa, jobban örült volna annak, hogyha ezt saját erejéből éri el – és nem Fucsovics Márton és Marozsán Fábián távolléte miatt –, ezért így nem lesz különlegesebb számára a párharc, ugyanúgy igyekszik majd tudása legjavát nyújtani – mivel nagyon szeret a nemzeti csapatban teniszezni.

Az Egyiptom–Magyarország Davis-kupa-párharc tehát péntek délelőtt kezdődik, az első meccs időpontjára már 37-38 Celsius-fok körüli hőmérsékletet várnak, amely csak emelkedni fog a nap további részében. A tét a világdöntő selejtezőjébe jutás.