Roger Federer korábbi erőnléti edzője Budapestre érkezik, előadást tart a magyar szakembereknek

2024.09.30. 14:59
A Magyar Tenisz Szövetség edzőképző programjának kiemelt állomása következik, amikor többek között a svájci klasszis Roger Federer korábbi erőnléti edzője is Budapestre látogat. A kétnapos edzőképzés október 26-án és 27-én lesz esedékes.

Papp Sándor, az edzőképzés vezetője ismertette a részletek a szövetségnek adott interjújában.

Ez az egész éves edzőképző programunk kiemelt része, amikor külföldi előadókat hívunk meg, most a svájci tenisznek a vezető képviselői érkeznek hozzánk. Beni Linder erőnléti edző az egyikük, aki a világ egyik legjobb szakembere a területén, dolgozott korábban Roger Federererrel és Stan Wawrinkával is

– a részletezte Papp Sándor. Az edzőképzés vezetője elmondta, Linderen kívül a másik svájci szakember, aki hazánkba érkezik, Jürg Bühler lesz, a svájci sportági szövetség mentális vezetője, és a Nemzetközi Tenisz Szövetségi edzőbizottságának tagja.

Hatalmas dolog, hogy mindkét svájci szakember Budapestre érkezik, mivel nemzetközi színvonalú előadásaikból a magyar edzők sokat tanulhatnak, továbbfejleszthetik tudásukat.

Linder erőnléti edző, szakterülete az egyik legfontosabb kérdés a magyar teniszben. Itthon a játékosok kondicionális állapotának fejlesztése komoly kihívás, ezért a magyar edzők sokat tanulhatnak a gyorsaság, robbanékonyság és a teniszspecifikus lábmunka rejtelmeiről

– tette hozzá Papp Sándor, aki kiemelte, hogy Jürg Bühler előadása a játékosok mentális állapotáról is nagyon fontos lesz. Az október 26-án és 27-én esedékes előadásokra előzetesen regisztrálni kell, ezt a Magyar Tenisz Szövetség weboldalán lehet megtenni, valamint a szövetség értesítette az előadásról az összes hazai teniszklubot.

A regisztrációt október 14-ig lehet elvégezni.