Gyurtát sportdiplomatának választották

2013.10.05. 15:45

Az Európai Olimpiai Bizottság horvátországi közgyűlésén Gyurta Dánielt is beválasztották a nyolctagú Sportolói Bizottságba, magyar sportoló korábban nem még nem került be, írja a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja.

Az olimpiai bajnok magyar úszó nemrég kapta meg a Nemzetközi Fair Play-díjat Párizsban, a magyar fair play bizottság trófeáját áprilisban vette át. Gyurtát a MOB Sportolói bizottságának javaslatára jelölte a Magyar Olimpiai Bizottság. Azért is nagy sportdiplomáciai siker az eredmény, mert mind a 49 szavazati joggal rendelkező tagország pályázhatott egy sportolóval a nyolctagú grémiumba.

„Több éve foglalkoztat a gondolat, hogy szívesen bekapcsolódnék egy, a sportolókért dolgozó nemzetközi szervezet munkájába. Így természetesen azonnal igent mondtam, amikor jelezték, hogy most lenne rá lehetőség, pályázni kell" - nyilatkozta Gyurta.

Az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagjai a 2013-2017 közötti ciklusban:
Gyurta Dániel (úszó), Jean Michel Saive (belga, asztaliteniszező), Kate Walsh (brit, gyeplabdázó), Alessandra Sensini (olasz, windsurfös), Tatyana Lebegyeva (orosz, atléta), Natalja Dobrinszka (ukrán, atléta), Mikko Ronkainen (finn, freestyle síző), Luiza Zlotkowska (lengyel, gyorskorcsolyázó)