Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás a hírességek csarnokában

Index, MTI
2013.11.12. 14:52 Módosítva: 2013.11.12. 14:52
Az elsők között Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás kerül be a Százhalombattán 60 millió forintért kialakított Magyar Úszó Hírességek Csarnokába.

  Az egyéniben ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi és a négyszeres aranyérmes Darnyi mellett Hargitay András háromszoros világbajnokot, az edzők közül Kiss Lászlót, a válogatott jelenlegi szövetségi kapitányát választották ki. Posztumusz az úszósport első olimpiai bajnokát, Hajós Alfrédot és Széchy Tamás mesteredzőt, sok klasszis kinevelőjét jelölte a Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök vezette kuratórium.

Gyárfás elmondta, a Komjádi nincs olyan állapotban, hogy oda méltó körülmények közé kerülhessenek a relikviák. „Tudjuk, hogy ott a bölcső, de a nemzetközi szövetség vezetőit kulturáltan nem lehet elvinni oda.”

A beiktatási ünnepséget szombaton tartják Százhalombattán, ahol csütörtöktől rendezik meg három napon át az idei rövidpályás országos bajnokságot. A teljes hazai élvonal ott lesz, még a rövidpályás világkupa-sorozat záróversenyéről, Pekingből hazatérő vb-aranyérmes Hosszú Katinka és az olimpiai Gyurta Dániel is bekapcsolódik.

Cseh László a váltók mellett várhatóan hét egyéni számban indul, és felmérheti, hol tart a decemberi, dániai rövidpályás Eb előtt a felkészülésben.

A bajnokságot a szövetség most indult televíziója a honlapon egyenesben közvetíti.