Cseh: Csak a szokásos mentális blokk

2013.12.13. 10:28

Cseh László világbajnok úszó ugyan első idővel jutott a herningi rövidpályás Európa-bajnokságon a 200 vegyes döntőjébe, de ott utolsó lett.

Cseh jó időre készült, még a 100 pillangó középdöntőjét is kihagyta, hogy pihent legyen. Hiába. Most sem jött össze neki, amit eltervezett.

Csak a szokásos. Az a mentális blokk, ami Barcelonában is volt. Kalapál a szívem, fáj a fejem, rosszul érzem magam - amikor felálltam a rajtkőre, már tudtam, hogy ebből nem fog semmi jó kisülni. A pillangón még jól éreztem magam valamennyire, de háton már teljesen befeszültem, utána pedig úgy gondoltam, ezt el kell engednem. Az a dühítő, hogy most már jól érzem magam, nagyon jól. És csak saját magamra lehetek dühös. Reggel nem volt semmi gond, délután viszont. Persze, volt sok szép eredményem, és mégis feszülök, hogy akkor most legyen még jobb. Sajnálom. A kétszáz pille jó lesz. Túl vagyok a rosszon, jöhet a jó" – nyilatkozta a magyar szövetség Facebook-oldalán.

A barcelonai vb-n is volt rossz napja a magyar vegyesúszónak, hosszú sorozatot szakított meg ott, 2004 óta mindhárom olimpián és mind a négy világbajnokságon érmes volt 200 vegyesen, de nyáron csak ötödik tudott lenni.

Nem merek rendesen versenyezni, és ez látszik. És nem tudom, mi lehet az oka. De ez a legfőbb kérdés. Lehet, hogy a régebbi rossz és szerencsétlen dolgok berögzültek a lelkembe, és nem tudtam felülemelkedni, akárhogy dolgoztam is rajta” – mondta akkor az úszó, aki önmaga újraépítéséről is beszélt. Barcelonában sikerült neki, a vegyes után már jól ment, 100 pillangón nyert világbajnoki ezüstöt.

Érmet most már csak 200 pillangón szerezhet, mert a 400 vegyest kihagyta Eb-programjából.

Kovács Kati - Most kéne abbahagyni.....