Valér
-2 °C
0 °C

Kovács Ágnes is bekerül a hírességek csarnokába

2014.06.02. 09:03

Kovács Ágnes, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó is a hírességek csarnokába; a beiktatási ünnepség június 14-én lesz a Fort Lauderdale-i Hall of Fame-ben.

 „Nagyon örültem tavaly a hírnek, hogy idén nyáron én is halhatatlan leszek, és bekerülök a legnagyobb úszólegendák közé, akiknek eredményei mind inspirálóak voltak számomra pályafutásom során. Még most is felfoghatatlan számomra hogy a nagy példaképeim között mostantól én is ott leszek" – nyilatkozta az MTI-nek Kovács.

Elmondta, hogy az elmúlt fél évben több tucat e-mailt váltott a szervezőkkel, akik sok mindent kértek, hogy küldjön magáról.

 „Számos képet, újságcikket, részletes leírást vártak az eredményeimről és az életutamról. Az egész olyan volt számomra mint egy időutazás. Az emlékek felelevenedése közben az elmúlt hónapokban nagyon sokszor álmodtam az úszással. Így arról, hogy még mindig versenyzek, és éppen edzésen vagy versenyen vagyok" – mesélte Kovács Ágnes.

A hírességek csarnoka (hivatalosan ISHOF, International Swimming Hall of Fame) a jubileumi, 50. beiktatási ünnepségét tartja. Most 14 sportembert avatnak, Kovács Ágnes mellett az utóbbi években a tengerentúlon dolgozó, úszóedző Nagy József is ezúttal kerül be a Hall of Fame-be, amelynek tagjai között kettejükkel együtt már 36 magyar van. Az úszás, a vízilabda, a szinkronúszás, a műugrás és a hosszútávúszás, továbbá a média egyetemes kiválóságait magába foglaló ISHOF-ba, amely 1964 óta működik Fort Lauderdale-ben, a magyarok közül legutóbb, 2012-ben éppen Kovács egykori mesterét, Kiss Lászlót, az úszóválogatott jelenlegi szövetségi kapitányát, és Szabó Józsefet, a 200 méteres mellúszás szöuli ötkarikás aranyérmesét, világ- és Európa-bajnokot iktatták be.