Miért szúrta le edzőférje Hosszú Katinkát?

2014.08.23. 19:02

Amikor csütörtökön megnyerte harmadik aranyérmét Hosszú Katinka, viccesen azt mondta, megvan, amiért a berlini úszó Európa-bajnokságra jött, tehát már mehet is haza.

Aztán a szombati 200 gyors ezüstérme után olyan érzelmek jöttek elő belőle, amire nem is lehetett számítani.

Utálok veszíteni, ilyenkor felforr az agyvizem. Még akkor is, ha egy olyan úszó végez előttem, mint Federica Pellegrini, aki olimpiai bajnok volt ezen a távon 2008-ban” - mondta közvetlenül a verseny után.

Utána leúszta a 200 pillangó elődöntőjét, és elismerte, valamennyire még mindig a kétszáz gyors járt az agyában.

Meglehetett volna az arany. Csak nem magamra figyeltem, hanem Pellegrinire. Shane kőkeményen le is cseszett emiatt. Mindig megbeszéljük, hogy csak az én pályám a lényeg, a többi nem. Charlotte-ban 1:56.4-et jöttem edzésből, azaz itt, formába hozva bőven kellett volna annyit tudnom, mint Pellegrininek. Sajnálom, pedig nagyon meg akartam nyerni ezt a számot."

Pellegrini 1:56,01-et úszott, Hosszú 1:56,69-et, így érthetőbb talán a dühe.

Aztán amikor átvette az ezüstöt, már sokkal mosolygósabb volt, és mintha az edző, Shane Tusup mérge is elillant volna az eredményhirdetés után.

Akkor már ugyanis így nyilatkozott: „Soha nem voltam döntős még ezen a távon, végül is büszke lehetek magamra. Igaza van Shane-nek, mégiscsak az ötödik érmem szereztem meg.”

200 pillangón vasárnap megszerezheti a hatodikat, egyben a negyedik aranyát. Még az Európa-bajnokság előtt azt a kérdést tettük fel, megáll-e három aranynál, most már egyre inkább úgy látszik, nem fog.

Még akkor sem, ha a 200 pillangó elődöntőjében az időre nem figyelt, csak a futamgyőzelemre, így nem a szokásos négyes, hanem a hármas pálya az övé, mert két spanyol is gyorsabb volt nála.