Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Cseh László négy aranyat szerzett az egyetemi-főiskolai ob-n

2014.11.23. 15:59

Négy egyéni aranyérmet szerzett Cseh László az egyetemi és főiskolai úszó országos bajnokságon a Komjádi uszodában. Cseh a Budapesti Műszaki Egyetem színeiben gyakorlatilag az összes számban rajthoz állt, és négy egyéni elsőséget be is gyűjtött a 16 felsőoktatási intézmény csaknem kétszáz versenyzőjét felvonultató viadalon, írja az MTI.

Rajta kívül több volt és jelenlegi válogatott kerettag is erősítette a saját egyetemének csapatát, így Kapás Boglárka, Gyurta Gergely és Pulai Bence is ott volt a rajtköveken.

Cseh úszott 50 méter gyorson, elindult az összes 100 méteres számban - gyorson, háton, mellen, pillangón -, plusz 400 méter gyorson, 200 méter vegyesen, a BME vegyesváltójában, valamint a hagyományos "mega-zárószámban", a 10x50 méteres mix gyorsváltóban is. Ezek közül 50 és 100 méter gyorson, 100 méter háton és 200 méter vegyesen diadalmaskodott.

A 100 méter mellúszást a pécsi egyetemet erősítő Financsek Gábor, a 100 méter pillangót Pulai Bence (Testnevelési Egyetem) nyerte. A hölgyeknél ezúttal Kapás Boglárka volt a legnagyobb név, aki az ELTE csapatának gyűjtött értékes pontokat a 400 méter gyors megnyerésével.

Összetettben ugyanaz lett a végeredmény, mint tavaly: győzött a Pécsi Tudományegyetem, míg a Testnevelési Egyetem - nem utolsósorban a 10x50-es váltó megnyerésével - három ponttal megelőzte a Cseh Lászlóval felálló Budapesti Műszaki Egyetemet.