Ödön
1 °C
11 °C

Hosszú: A világcsúcs után nem fáj semmi

2014.12.06. 18:45

Hosszú Katinka, 2014 legjobb úszónője a negyedik aranyérmét is világrekorddal nyerte meg Dohában, a rövid pályás úszóvilágbajnokságon. 200 vegyesen végig vezetett, 2:01.86-tal, testhossznyi előnnyel ért célba, saját világcsúcsát döntötte meg.

„2:01.8? Ez már milyen idő? Brutális, nem? Mondtam is az arenásoknak, ez tuti sapka, végre felvettem az új fejlesztést, én ugyanúgy úszom, nyilván a ráncmentes változat hozza a többit. Na jó, azért persze ne húzzuk ennyire fel a sapkát - egyszerűen jól megy, és ennyi!" - nyilatkozta boldogan az úszószövetség Facebook-oldalán.

„Most az nagyképűen hangzana, ha azt mondanám, a világcsúcs volt a célom – benne volt, persze, de elsősorban a győzelem volt a cél, erre koncentráltam minden idegszálammal, minden támadást vissza akartam verni, a lehető legnagyobb előnyt akartam kiépíteni – ezért is sikerült ennyire jól az úszás. Bár ez a negyedik nap, itt és most nem érzem magam fáradtnak. A világcsúcs után sohasem érzed, hogy fájna bármi is.”

Mesélt a FINA-vezetők szálláshelyéről, Torch hotelről, ahol továbbra is bérelt helye van az úszóelnök Gyárfás Tamás szobájában az előfutamok és a döntők között.

„Tamásnak külön köszönet jár, egész hétre átengedte a szobáját, már kulcsom is van hozzá. Jó, azért mindig becsöngetek, mielőtt bemegyek. Az biztos, parádés sztori, ha csak azt a mondatot emeli ki valaki, hogy minden nap az elnök ágyában alszom. Pedig ez a helyzet – és ez tényleg rendkívül sokat jelent, mert megspóroljuk a rengeteg buszozást. Egyébként elképesztő, Tamás mondta az elején, hogy akkor most megmutatja, miként kell behúzni a függönyt. Mondtam magamban, ez nyilván nem nagy mutatvány, pedig az: egy iPad-en kell irányítani minden ilyesmit a szobában. És persze az ebéd is finom, amit kapok, és amit a FINA-vezetők társaságában fogyasztok el, olykor Cornel Marculescuval ülünk egy asztalnál. Szóval, ez is benne van abban, hogy sikerült elérni ezeket az eredményeket.”

A döntő másik magyarja, Verrasztó Evelyn a hatodik lett 2:07.05 perccel. „Döntőbe szerettem volna kerülni, ez volt a legfontosabb. Aztán újra meg kell tanulnom az élmezőnyben úszni, mert az utóbbi időben eléggé kikoptam innen. Úgy gondolom, jó úton haladok, holnap is vissza akarok jönni döntőzni 200 gyorson".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?