Hosszú: A világcsúcs után nem fáj semmi

2014.12.06. 18:45

Hosszú Katinka, 2014 legjobb úszónője a negyedik aranyérmét is világrekorddal nyerte meg Dohában, a rövid pályás úszóvilágbajnokságon. 200 vegyesen végig vezetett, 2:01.86-tal, testhossznyi előnnyel ért célba, saját világcsúcsát döntötte meg.

„2:01.8? Ez már milyen idő? Brutális, nem? Mondtam is az arenásoknak, ez tuti sapka, végre felvettem az új fejlesztést, én ugyanúgy úszom, nyilván a ráncmentes változat hozza a többit. Na jó, azért persze ne húzzuk ennyire fel a sapkát - egyszerűen jól megy, és ennyi!" - nyilatkozta boldogan az úszószövetség Facebook-oldalán.

„Most az nagyképűen hangzana, ha azt mondanám, a világcsúcs volt a célom – benne volt, persze, de elsősorban a győzelem volt a cél, erre koncentráltam minden idegszálammal, minden támadást vissza akartam verni, a lehető legnagyobb előnyt akartam kiépíteni – ezért is sikerült ennyire jól az úszás. Bár ez a negyedik nap, itt és most nem érzem magam fáradtnak. A világcsúcs után sohasem érzed, hogy fájna bármi is.”

Mesélt a FINA-vezetők szálláshelyéről, Torch hotelről, ahol továbbra is bérelt helye van az úszóelnök Gyárfás Tamás szobájában az előfutamok és a döntők között.

„Tamásnak külön köszönet jár, egész hétre átengedte a szobáját, már kulcsom is van hozzá. Jó, azért mindig becsöngetek, mielőtt bemegyek. Az biztos, parádés sztori, ha csak azt a mondatot emeli ki valaki, hogy minden nap az elnök ágyában alszom. Pedig ez a helyzet – és ez tényleg rendkívül sokat jelent, mert megspóroljuk a rengeteg buszozást. Egyébként elképesztő, Tamás mondta az elején, hogy akkor most megmutatja, miként kell behúzni a függönyt. Mondtam magamban, ez nyilván nem nagy mutatvány, pedig az: egy iPad-en kell irányítani minden ilyesmit a szobában. És persze az ebéd is finom, amit kapok, és amit a FINA-vezetők társaságában fogyasztok el, olykor Cornel Marculescuval ülünk egy asztalnál. Szóval, ez is benne van abban, hogy sikerült elérni ezeket az eredményeket.”

A döntő másik magyarja, Verrasztó Evelyn a hatodik lett 2:07.05 perccel. „Döntőbe szerettem volna kerülni, ez volt a legfontosabb. Aztán újra meg kell tanulnom az élmezőnyben úszni, mert az utóbbi időben eléggé kikoptam innen. Úgy gondolom, jó úton haladok, holnap is vissza akarok jönni döntőzni 200 gyorson".