Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Belmonte: Megtiszteltetés Hosszú Katinkával versenyezni

2014.12.16. 13:33

Kivételes képességű úszónőnek nevezte Hosszú Katinkát egyik legnagyobb riválisa, Mireia Belmonte.

A Londonban, 2012-ben két olimpiai ezüstérmet szerzett spanyol versenyző azután adott interjút, hogy a múlt heti sabadelli országos rövidpályás bajnokságon világcsúcsot javított 1500 méter gyorson, egy héttel korábban pedig négy aranyérmet nyert a 25 méteres medencében rendezett dohai vb-n.

A katari eseményen azzal szorult a női mezőnyben legeredményesebb Hosszú mögé, hogy a szintén négy aranyat gyűjtő magyar klasszis sportoló három ezüstöt és egy bronzot nyert. Belmonte négy elsőségéből kettőhöz Hosszú legyőzésével jutott hozzá a vb nyitónapján, amikor 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen is gyorsabb volt. 

"Lenyűgöző, amikor az első helyért rivalizálsz valakivel, és számomra nagy megtiszteltetés vele versenyezni" - fogalmazott Belmonte.

A nyári berlini nagymedencés Európa-bajnokságon két-két aranyat, ezüstöt és bronzot nyert spanyol úszónő úgy véli, hogy a 2016-os riói olimpián nemcsak ők ketten, hanem mások is esélyesek a győzelemre.

"Aki egy világbajnokságon dobogón végez, az természetesen esélyes az olimpián is" - szögezte le, hozzátéve, hogy a győzelemhez nagyon sok minden szükséges, rengeteget kell dolgozni a medencén kívül is, hogy mentálisan és fizikailag is a csúcson legyen. 

"Amellett egy kis szerencsére is szükség van ahhoz, hogy olimpiai bajnok legyen belőled" - olvasható az MTI tudósításában.