Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Belmonte: Megtiszteltetés Hosszú Katinkával versenyezni

2014.12.16. 13:33

Kivételes képességű úszónőnek nevezte Hosszú Katinkát egyik legnagyobb riválisa, Mireia Belmonte.

A Londonban, 2012-ben két olimpiai ezüstérmet szerzett spanyol versenyző azután adott interjút, hogy a múlt heti sabadelli országos rövidpályás bajnokságon világcsúcsot javított 1500 méter gyorson, egy héttel korábban pedig négy aranyérmet nyert a 25 méteres medencében rendezett dohai vb-n.

A katari eseményen azzal szorult a női mezőnyben legeredményesebb Hosszú mögé, hogy a szintén négy aranyat gyűjtő magyar klasszis sportoló három ezüstöt és egy bronzot nyert. Belmonte négy elsőségéből kettőhöz Hosszú legyőzésével jutott hozzá a vb nyitónapján, amikor 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen is gyorsabb volt. 

"Lenyűgöző, amikor az első helyért rivalizálsz valakivel, és számomra nagy megtiszteltetés vele versenyezni" - fogalmazott Belmonte.

A nyári berlini nagymedencés Európa-bajnokságon két-két aranyat, ezüstöt és bronzot nyert spanyol úszónő úgy véli, hogy a 2016-os riói olimpián nemcsak ők ketten, hanem mások is esélyesek a győzelemre.

"Aki egy világbajnokságon dobogón végez, az természetesen esélyes az olimpián is" - szögezte le, hozzátéve, hogy a győzelemhez nagyon sok minden szükséges, rengeteget kell dolgozni a medencén kívül is, hogy mentálisan és fizikailag is a csúcson legyen. 

"Amellett egy kis szerencsére is szükség van ahhoz, hogy olimpiai bajnok legyen belőled" - olvasható az MTI tudósításában.