Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy doppingoló brazil miatt Magyarország lehet a legerősebb úszónemzet

2015.01.20. 16:26

Pozitív lett a doppingtesztje Joao Gomes brazil mellúszónak, akitől a december eleji, dohai rövidpályás világbajnokságon vettek mintát, írja az MTI.

 Az analízis eredményét kedden tette közzé a brazil szövetség (CBDA). Következményekről nem szólt a bejelentés, arról azonban igen, hogy a versenyző olyan tiltólistás vízhajtót használt, amely alkalmas tiltott teljesítménynövelők elfedésére is.

A 28 éves Gomes a katari vb-n a brazil férfiváltók tagjaként három aranyérmet is szerzett. Ha doppingvétség miatt eltiltják, és eredményeit törlik, alapvetően megváltozik a dohai világbajnoki éremtáblázat, amelynek élén 7 arannyal, 1 ezüsttel és 2 bronzzal Brazília végzett Magyarország (6, 3, 2) előtt.

"Bár a FINA illetékes testülete még nem tárgyalta az ügyet, a döntés megjósolható - kommentálta a történteket Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke, aki egyben a FINA alelnöke is. - Szomorú, hogy ilyen úszóhírekről kell beszámolni, ugyanakkor tagadhatatlan, a MÚSZ vezetőjeként örülök, hogy a magyar csapat kerül az éremtáblázat élére. Ennél tényleg nincs feljebb... Következik a kazanyi világbajnokság."

                       Arany        Ezüst    Bronz   
1. Magyarország               6           3           2    
2. Hollandia                   5           1           6    
3. Franciaország               4           2           2    
4. Brazília                   4           1           2
5. Dél-Afrikai Köztársaság     4           1           0
6. Spanyolország              4           0           0    
7. Egyesült Államok           3           9           6
8. Japán                       3           3           4