Emőke
-4 °C
9 °C

Hosszú Katinka: harcos vagyok, és a sok munka a titkom

2015.06.09. 23:14

A háromszoros világbajnok Hosszú Katinka harcos típusnak tartja magát, ls úgy véli, az is a sikereinek a titka, hogy rengeteget dolgozik az uszodában, és kizárólag az úszásra koncentrál.

A Vasas sportolója ezt a Mare Nostrum-sorozat második, barcelonai állomásán, a spanyol hírügynökségnek adott interjújában mondta. Elmondta, különösen szeret a városban versenyezni, mert ott számára mindig jól alakulnak a dolgok. Ezt jelzi az is, hogy két éve 200 és 400 méter vegyesen egyaránt aranyérmet nyert a barcelonai vb-n.

A szerdai-csütörtöki versenyen Hosszú nyolc számban - 100, 200 és 400 méter gyorson, 100 és 200 méter háton, 200 méter pillangón, továbbá 200 és 400 méter vegyesen - áll rajthoz, a céljairól azt mondta 

    "Mindig azért ugrok a vízbe, hogy nyerjek, és ezt szeretném folytatni Barcelonában is".

A tavaly az év női úszójának választott klasszis versenyző saját bevallása szerint mindig a legjobbak ellen szeret versenyezni, ezért sajnálja, hogy egyik legnagyobb riválisa, a spanyol Mireia Belmonte ezúttal nem lesz a vetélytársai között. De remélte, hogy Belmonte jó formában érkezik majd a nyári, kazanyi világbajnokságra.

 A 26 éves úszó a jövőjét firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy jelenleg a riói olimpia áll a középpontban, de biztosan nem az lesz az utolsó nagy világversenye. Sőt - mint mondta - az sem kizárt, hogy a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon is indul.