Hosszú azt is megnyerte, amit még soha

2015.08.12. 18:58

Hosszú Katinka a vasárnap véget érő kazanyi világbajnokság után részt vett a moszkvai úszó-világkupa második napján is. A magyar versenyző nem kímélte magát, szinte minden számba benevezett. A világkupa első napján hét számban indult, két aranyat szerzett.

A második napon 100 gyorson rajtolt el először a négyes pályán. Ötvenen még harmadikként fordult, de az utolsó harminc méteren már tisztán vezetett, 54.10-tel nyerte a számot, fél másodpercet vert a második orosz Lovcovára.

Ezt a távot még sohasem nyerte meg, ezért volt különleges a győzelme.

Bő félóra múlva már 100 háton versenyzett, ebben a számban a világbajnokság előfutamában a legjobb időt úszta, de visszalépett a 200 vegyes miatt.

Moszkvában viszont megküzdhetett a 100-on és 200-on is világbajnok Emily Seebohmmal, valamint a százon bronzérmes Mie Nielsennel. Az ausztrál Seebohm ma is verhetetlen volt, végig vezetett.

Hosszú ötvennél még harmadikként fordult, de azonnal utolérte Nielsent, és simán ellépett tőle, végül egy másodpercet vert rá. 59.46-tal zárt.

Hosszú eredetileg a 200 pillangóra is benevezett, de már a délelőtti előfutamban sem indult el. Döntése érthető volt, a 100 hát után csak 10 perce maradt volna regenerálódni a 200 pillangó döntője előtt. Jakabos Zsuzsanna viszont ott volt, jól is kezdett, talán túl erősen is. Az utolsó 50-re még másodikként fordult, de a végét elgörcsölte, csak negyedik lett.

A 400 gyorsot viszont már bevállalta Hosszú, fáradtan is nagyot küzdött, 150 méterig még vezetett, de aztán az vb-7. Carli megelőzte. 300-on újra Hosszú volt élen, de már nem tudott újítani a hajrában, ami a kínai Saónak sikerült legjobban. Meg is nyerte a számot, Carli lett a második, Hosszú a bronzérmes.

400 vegyesen nem komoly idővel, 4:36,25-tel nyert. Jakabos negyedik lett.