Gyurtát megrúgták, bicegve jött ki a vízből

2016.02.27. 09:42

A nyílt vízi Világkupa-sorozat második állomásán, Abu Dhabiban az volt a tét a férfiaknál, hogy ki képviselheti Magyarországot a setubali olimpiai kvalifikációs versenyen. 10 kilométeren ott lehet majd utoljára kvótát szerezni az olimpiára. 81-en indultak, ekkora mezőny még világbajnokságon sincs.

Papp Márk a tizedik és Gyurta Gergely a tizennegyedik helyével ezt biztosította, és mindketten jó eséllyel harcolhatnak Rióért.

Gyurta akkora rúgást kapott az utolsó fordulónál, hogy csak bicegve tudott kijönni a vízből.

Az utolsó két bójánál iszonyatos nagy verekedés zajlott. Verseny közben sikerült kikerülnöm szinte mindent, ezzel elégedett vagyok, a végén viszont tényleg kaptam egy óriási rúgást. Végig figyeltem a többi magyar srácot, úgy gondolom, az egész versenyt kontrollálni tudtam, vagyis amiért kijöttem, azt sikerült megvalósítanom, most már egyértelműen Setubal és az olimpiai kvalifikáció a legfontosabb” - mondta a versenyző.

Gellért Gábor szövetségi kapitány jó teljesítményre számított a versenyt egy szakaszban vezető Papptól, de arra nem, hogy Gyurtát is képes megelőzni.

Márk nagyon bírja ezt a tömegben való úszást, vagy nevezzük nevén, a tömegverekedést, Gegét a végén rettenetesen megrugdosták, ám így is kiváló előversenye volt ez a setubali olimpiai selejtezőnek. Biztos vagyok abban, hogy a két fiú közül az egyik, ha nem mind a kettő az első tízben lesz Setubalban, azaz lesz férfiversenyzőnk is Rióban” - magyarázta a kapitány.

Az olimpiai bajnok Risztov Éva hetedik lett.

Az elején még azon izgultam, le tudom-e úszni egyáltalán a távot. Nem azért, mert nem edzettem rendesen, hanem mert februárban még sohasem úsztam tíz kilométeres versenyen. Teljes mértékben elégedett vagyok az eddigi felkészüléssel, nem gondoltam volna, hogy ennyire jól fog esni. A hajrában beálltak elém, de úgy voltam vele, nem ez az a verseny, ahol nekiállok verekedni a még jobb pozíciókért.”