Hosszú Katinka négy éve kimondta volna, hogy vége

2016.11.05. 10:57

Hosszú Katinka a rövidpályás világkupa-sorozat végén, az országos bajnokság előtt a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatot, amelyben elmondta, hogy négy évvel ezelőtti önmagához képest, sokkal magabiztosabb és céltudatosabb lett. Tudja mit kell tennie és folyamatosan újabb és újabb célokat tűz ki maga elé.

Ebben is nagyon sokat tanultam Shane-től. Nehezen mondhatnám, hogy nem, hiszen 2012-ben ő volt az egyetlen, aki azt mondta, folytassam, ússzak tovább. Én akkor már készen álltam kimondani, hogy köszönöm szépen, ennyi volt, vége van.

Úgy készül az ob-ra, hogy a 25 méteres medencében az 1500 méter gyorsot leszámítva az összes rekord az övé. „Festene a lista, ha az is az enyém lenne, nem? Egyébként gondolkoztunk is rajta, hogy itt, a százhalombattai ob-n bejelentjük a csúcsjavítást – de mikor...?!” Merthogy a négynapos magyar bajnokságon minden egyéni számban úszik.

Hosszú hozzátette, számára az ob egy jó alkalom az edzésre, mert nem állhat le, jön a rövidpályás-világbajnokság. És a világkupa során is volt alkalma pihenni, mert nem volt rajta nyomás, utazgattak, olyan volt, mintha szabadságon lett volna, bár a kilenc állomás egy kicsit hosszú volt.

Hosszú azt is elmondta, hogy Rióban végül teljesült minden álma, háromszoros olimpiai bajnok lett és ez még a mai napig furcsa, lehet, hogy élete végig az lesz.

Továbbra is imádja az úszást, bár néha rossz reggel úgy ébredni, hogy végiggondolja, mit kell tennie az edzésterv szerint. De a világkupa utolsó állomásáról, Hongkongból visszatérve is súlyzóval indította a napot.

Bár aranyesélyes szinte minden számban, a presztízs is fontos, nem éppen a magyar a bajnokságon szeretné elveszíteni a veretlenségét. Az pedig, hogy inkább pihenéssel töltse az idejét, kizárt:

Az elvesztegetett időt ugyanis sohasem kapod már vissza.